2016-08-24 3124 瀏覽
朋友介紹黎呢度食,佢話呢度D野食又平又大份一心上黎Openrice望下,睇下係米真係甘吸引,但發現食評唔多....結果,試完之後,覺得一定要寫食評,要將呢間甘正既野公諸於世!!!呢間野唔係大街,係小巷度,所以要細心少少先搵到佢7點3到,企係門口既職員笑容好好,亦好親切問我幾多位;而且全程服務都好好,無嫌我地要求多多,亦無嫌我地嘈,讚!!我地一行九人,之前已經Book左位,可惜佢個VIP房太細,我地坐唔哂結果被安排坐中間張bar枱,攪到傾計唔太方便飲品方面: 呢度只有凍檸茶,而且加$15可以任飲。糖漿自己加,甜度自己控制食物方面: 打開張Menu,發現佢有唔少既選擇。唔止牛,佢地仲有豬、羊、連和牛都有!!我地九個人叫左9款野,同2款甜品。加拿大安格斯短骨肉眼牛扒(五成熟) – 一開頭我地話要六成,之後職員哥哥好好人,佢話六成就唗左塊扒,建議我地五成就夠。果然,五成岩岩好,牛扒好嫩有肉汁有牛味,正!!日本產三文魚籽意大利燴飯 – 三文魚籽另上,足足有一碟!! 個個見到都雙眼發光!! 個飯煮得岩岩好,唔爛又有咬口,每粒都掛滿忌廉汁,再加上鹽味既魚籽,綿上添花!!西班牙戰艦海鮮燴飯 – 一上枱
朋友介紹黎呢度食,佢話呢度D野食又平又大份

呢間野唔係大街,係小巷度,所以要細心少少先搵到佢

結果被安排坐中間張bar枱,攪到傾計唔太方便

凍檸茶
加拿大短骨肉眼
三文魚籽飯
西班牙燴飯
西班牙戰艦海鮮燴飯 – 一上枱大家都”嘩!!”
真係好大碟,而且個賣相一流!! 大蝦彈牙、青口細粒得制。燴飯個汁好好食,但我始終都食唔慣意大利飯,硬得制..
蕉鹽雞球
後街蕉鹽雞球 – 香蕉墊係底,食果陣雞同蕉一齊食。但我就覺得呢兩樣野唔係好夾,所以我都係分開食
芝士肉醬粗薯條
紐約芝士肉醬粗薯條 – 份量比想像中既多,而且D肉醬係多瘦少肥,岩怕肥既我!
羊架
烤紐西蘭(穀飼)原條羊架 – 嘩!一排過甘上碟,見到已經好開心。羊架一定要趁熱食,如果唔係就會好騷。略嫌佢肥左少少,不過整得岩岩好,唔會太乾太韌,而且仲好嫩添!
炸魚薯條
經典英式炸魚薯條 – 份量都好大,又有菜。炸魚塊外好脆內好嫩滑,粗薯條灑左少少辣粉,幾惹味!!
豬肋骨
美式烤豬肋骨配格燒菠蘿 – 好入味,而且又唔油脷,估唔到豬都做得幾出色。
唔記得叫牛,總之係一磅既牛,但擁有兩磅既牛味
唔記得左叫咩牛扒 – 係職員推介,佢話做法係將兩磅既牛係恒溫既環境放60日,之後每日都將佢表面風乾左果層切去,結果就得出一磅既牛扒卻擁有兩磅既牛味。第一啖食落去,係好重牛味,重到係有少少騷。但呢款D牛有太多筋位,唔夠嫩,所以我地一致認為加拿大短骨牛好味D。
心太軟
心太軟 – 上枱之前已經流左個心出黎..但個味好正,朋友話佢有少少黑芝麻味。

題外話: 一問之下呢度逄星期一至六,11:00-2:00有90分鐘任食西冷,而且只係$88;夜晚都有任食西冷,不過就要百幾。甘我平時LUNCH都可以考慮下黎呢度食!

由於呢度放相有限制,所以放唔到menu
2016-08-18
慶祝紀念