2017-04-15 689 瀏覽
今日係公公75大壽,我哋一家人約埋幾個親戚去一鍋蜂食飯,事先訂咗間包房,坐得舒服D。呢度環境舒適,服務員又好nice。叫咗幾個餸,味道都算唔錯。宜家同大家推介返幾道菜。蝦好新鮮,豉油味道啱啱好,唔會太過鹹,保留咗蝦的鮮味。炸鍋嘅蝦皮脆肉嫩,又唔會油膩,超級好味!聖子大大隻,夠新鮮,處理得好乾淨,肉質脆口又足味,搭配微辣又香濃的豉汁,好食呀!滿滿一煲,豬腳肉質鮮美,膠質豐富,口感軟爛彈牙,沒有油膩感,豬腳燉煮過程中釋出的肉汁香濃,是一道酒飯皆可的美味菜肴。回鍋肉肥瘦度啱好,加香干同尖椒椰菜一起炒到夠鑊氣,辣辣地食落好舒服。芥蘭脆卜卜,牛肉唔老,好嫩口。藕片爽脆可口,雞腎好入味,略帶小小麻辣味,好開胃。這餐飯大家都食得好滿意,雖然係小店,但D嘢食風味十足,唔同一般茶餐廳貨色,有點水準,不錯!

叫咗幾個餸,味道都算唔錯。宜家同大家推介返幾道菜。
豉油王大蝦
豉汁炒聖子
農家煲豬腳
湘式回鍋肉
芥蘭炒牛肉
芥蘭脆卜卜,牛肉唔老,好嫩口。
辣子藕片炒雞腎
藕片爽脆可口,雞腎好入味,略帶小小麻辣味,好開胃。

2017-04-13
豉油王大蝦