2019-09-21
生日緊係要食好啲啦❤️朋友今次帶我食高級Omakase🐟餐廳既氣氛高檔,但又不會有壓迫感,非常舒適!當場的服務員會幫你拉椅子和放行李,非常細心有禮💕坐下後,師父會同我打招呼,然後會詢問我有冇對咩敏感同有啲咩唔食,整個感覺好專業又窩心,服務態度一流👍🏻Appetizer📍新鮮蕃茄 蕃茄好鮮甜,超級開胃😍Main dishes其實一整個set有很多不同款式,而8月這個季節是吃貝殼類的海鮮為主🐚我最喜歡吃的有以下呢幾種,大家必定要試試,包大家樂而忘返📍帆立貝口感勁佳,而且很有鮮味。師父用了2個方法去烹製,一個係用海鹽,一款加了wasabi。兩款都好味,不過我偏向海鹽,因為鮮味會比較重😍📍石蛄貝呢款我比其他貝殼類食物口感較不一樣,它係有啲爽口,但又有少少咀嚼感,非常特別🤭📍章韓 爽口啲比油甘魚📍北寄貝 (我最愛❤️)呢一款比起平時我哋食嗰啲有分別,通常變色嘅係紅色,係已經熟左。而呢一個係全生,口感好煙韌,味道鮮甜👍🏻正📍海膽壽司當然唔少得我一直以嚟既最愛-海膽。 完全無腥味,入口即溶既感覺,難以忘懷🥰最後有個小甜品,係一份蜜瓜,又甜又易入口💕總結:非常推介既Omakase,最值一得一提既係佢地每個
朋友今次帶我食高級Omakase🐟
餐廳既氣氛高檔,
但又不會有壓迫感,
非常舒適!
當場的服務員會幫你拉椅子和放行李,
非常細心有禮💕
坐下後,
師父會同我打招呼,
然後會詢問我有冇對咩敏感同有啲咩唔食,
整個感覺好專業又窩心,
服務態度一流👍🏻
Appetizer
📍新鮮蕃茄
蕃茄好鮮甜,超級開胃😍
Main dishes
其實一整個set有很多不同款式,
而8月這個季節是吃貝殼類的海鮮為主🐚
我最喜歡吃的有以下呢幾種,
大家必定要試試,包大家樂而忘返
📍帆立貝
口感勁佳,而且很有鮮味。
📍石蛄貝
📍章韓 爽口啲比油甘魚
📍北寄貝 (我最愛❤️)
正
📍海膽壽司
最後有個小甜品,
係一份蜜瓜,
又甜又易入口💕
總結:
非常推介既Omakase,
最值一得一提既係佢地每個月都會轉menu,
因應當時季節盛產什麼海鮮而推出不同的set,
確保客人可以食到最優質嘅食品,
而且試到好多唔同新菜式💪🏻