2024-05-10 2293 瀏覽
我同朋友都係同一個星期生日,每年都會一齊慶祝🍾每年都會選素菜,因為平時食肉太多😂今日揀選法國素菜,呢間店已經是第二次來,食店要求早三日訂餐,因為要預備食材。適逢紅雨,大家都遲到😂但侍應好好,一坐低問我要唔會杯暖水🥰窩心的,今次點左前菜1)卡波納塔沙律2)煙燻三文魚牛油果他他3)香煎鵝肝配無花果主菜1)羅馬烤羊架2)齊米樂魷魚4)博洛尼亞寬扁麵 5)希臘茄子千層甜品1)火焰雪山2)法式千層酥三個前菜都好出色,特別係鵝肝,同真肉無分別,外表焦糖脆脆,入口即浴。而主菜特別點評齊米樂魷魚,魷魚係菇黎架,切到一圈一圈,像極魷魚,真係心機菜,個底再配上菠菜,呢個做法都幾特別。其次係羅馬烤羊架,「肉類」包住蔗,烤焗得表面乾身,但咬入口裏面係軟軟的,一定要成隻揸上手食先能夠回味😂至於甜品:都有驚喜, 火焰雪山超大,大雪山包住濃濃的朱古力雪糕,淋上酒點火🔥正!呢間素雖然唔係平民價,但食物質素就值回票價。
1)卡波納塔沙律
2)煙燻三文魚牛油果他他