2021-10-17
友人推薦來佬餐館新出嘅晚市套餐,蟹粉cross cover 扒餐,係一個幾新鮮嘅配搭,即刻邀請家人來試吓😋,一個兩位起 7道菜set dinner,每位348,有頭盤、湯、主菜、甜品,價錢相當吸引🤩 頭盤- 蟹粉一口酥,香脆米筒入面裝滿蟹粉,相當可口👍🏻👍🏻蟹肉蘋果沙律,酸酸甜甜,食完好開胃👍🏻芝士菠菜焗蠔,味道好夾,蠔味濃👍🏻👍🏻露筍沙律,配搭蛋黃醬好夾,好好味👍🏻湯- 酥皮海鮮湯,食得出係新鮮海鮮煲出嚟,完全冇腥味,味道香濃,超水準👍🏻👍🏻👍🏻主菜- 慢煮烤鴨胸,因為家人點了羊架,我特別點了鴨胸試吓,出乎意料嘅驚喜,鴨胸好嫰滑,配合鮮莓醬,簡直係神來之筆,味道好夾好fresh😋😋甜品- 芒果西米奶凍,聽聞是chef得意之作,一於試吓,果然好介紹,擺盤好靚😍,西米奶凍好香奶味,口感好滑,再配合芒果雪糕,好夾,雪糕亦好香滑,食完都唔覺好滯,好清新!😋😋😋今餐晚餐食得好滿意,成個set都好完美,呢個價錢食到酒店級美食,真心推薦友人再食過!😛😛
頭盤-
蟹粉一口酥,香脆米筒入面裝滿蟹粉,相當可口👍🏻👍🏻
蟹肉蘋果沙律,酸酸甜甜,食完好開胃👍🏻
芝士菠菜焗蠔,味道好夾,蠔味濃👍🏻👍🏻
露筍沙律,配搭蛋黃醬好夾,好好味👍🏻