2012-01-06
dec 15, 11...........友人負責買餅..........真識貨,去呢度買1) 雲呢嗱焦糖朱古力蛋糕 (~hk$280)-友人放工去買,只剩下3個蛋糕...........佢買咗之後,另外2個就比人買埋............行慢d都無-睇個樣,大家都以為喺tiramisu..........友人話唔喺,叫我哋估吓-入口白色的mousse喺cream/vanilla之類,而下層嘅朱古力mousse喺有層焦糖sauce,令個朱古力無咁單調-蛋糕喺1貫嘅鬆軟-我反而喺欣賞托住個曲奇牌嘅純light cream,甜味無嘜,咁先可以突出到個奶味嘅清香,所以我覺得這餅店用的都喺靚料-坦白講我覺得呢個蛋糕整體味道太正路,無嘜個性,但礙於當時剩下嘅選擇唔多(純朱古力and朱古力紅莓),而且主角唔鍾意朱古力,所以得呢個買得落手-餅店嘅其他signature餅仔都好有質素
1) 雲呢嗱焦糖朱古力蛋糕 (~hk$280)
-蛋糕喺1貫嘅鬆軟
-餅店嘅其他signature餅仔都好有質素