2021-05-16
睇食評寫到呢間有讚無彈咁 所以診生日上去試下8點到上到去 book左位唔使等 其實都少客 都唔使等 去到門口有個短頭髮阿姐問係咪book左 我地咪話係 之後例牌叫嘟傷心出行app 冇DL 我地話要寫紙 但門口又冇放係到 個阿姐又冇理我地 呆企左成分鐘 先叫我地坐低先寫 咁咪坐低先囉一坐低就知瀨嘢 一D冷氣都冇 開左幾把風機 風扇 係焗 D煙又散唔到 咁是但啦都入左黎 叫野食 叫左個$980盛盒 一個辣牛腩湯飯 同D小食咁 D肉黎左 咁燒啦 個爐開極都冇火 放左兩片牛落去 都冇乜進展 咪叫人過嚟睇下 佢話可能係D風吹熄左個火 知唔知自己講乜?一滴風都冇如何吹熄 搞左三個字 又黎又開熄咁 先話轉枱俾我地 其實成盤我剩係掉左兩塊落去燒 但食都冇食過 我話D肉放到出曬血 調完枱佢話換過第二盤俾我 調左枱之後 卡位好D 有D風 其實佢地D抽風真係差到不得了 算 講番盤換過既肉 上番上黎一模一樣 連我先前夾左冇左兩塊個兜都一模一樣 咪問 其實有冇換過?咁張卡位同佢所謂師傅出肉既地方好近 個所謂葉姓師傅話全部換曬 之後有個男侍應咪問個師傅有款肉少左兩片 之後果個葉姓話 :「咁俾多兩塊佢」真係即刻著左
調左枱之後 卡位好D 有D風 其實佢地D抽風真係差到不得了 算 講番盤換過既肉 上番上黎一模一樣 連我先前夾左冇左兩塊個兜都一模一樣 咪問 其實有冇換過?咁張卡位同佢所謂師傅出肉既地方好近 個所謂葉姓師傅話全部換曬 之後有個男侍應咪問個師傅有款肉少左兩片 之後果個葉姓話 :「咁俾多兩塊佢」真係即刻著左 !先前果兩塊因為你個爛鬼爐所以已經放左落燒網到 你地拎走盤野之前我已經同你地講左 !
之後果個短頭髮既阿姐行黎話係計gram 條友跟本唔明我講乜 態度已經差 語氣又差 之後我話你叫個經理黎講 我都係講道理 果個葉姓師傅講D咁趕客既野咩意思?咩叫俾多兩塊 ?乞丐?施捨?
總括:
1)入門口迎客帶位差
2)燒肉店環境熱係敗北
3)最重要設備唔著 冇check過
4)侍應態度差 價錢高服務差
5)葉姓師傅令人著火既説話
我第一次去 真係一次好差既體驗 !