2016-07-07
今日生日,朋友約左我收工去上環一間餐廳到食飯,餐廳同地鐵站有真係有少少距離大約要行十分鐘左右。到左坐底見到檯面放左一張黑膠片,心‘言念’有冇甘浪費,但同朋友睇真D原來係假既黑膠片既檯布。因為得我同朋友兩個,又係兩個女仔,所以只係叫左一份西班牙乳豬同一份蘑菇nachos(女仔點都要有D菜,健康d)我就叫左杯柚子沙冰,朋友就叫左個青蘋果mojjto,佢D到個mojjto係冇酒精,偷飲左一啖,好清新好好飲,我自己杯柚子沙冰都唔錯。兩杯野飲出左一陣就有野食,份nachos上到檯,比我想像中大。仲有好多我喜愛既芝士,不過份量真係大左D。個乳豬上到檯就聞到好香,食落好脆,店員上檯果陣陪埋左一個蜜糖,話可以試一啖再自己加落去食,我同朋友都仲意甜所以用曬個蜜糖,但有蜜糖同冇真係幾有分別,我自己仲意加左蜜糖既!不過就因為個nachos份量太大,又唔想浪費,食曬之後就試唔到個窩夫所以最後食埋個燉蛋,本身就仲意甜品,但真係超好食!好香雲尼拿味,又唔會太甜!
到左坐底見到檯面放左一張黑膠片,心‘言念’有冇甘浪費,但同朋友睇真D原來係假既黑膠片既檯布。 因為得我同朋友兩個,又係兩個女仔,所以只係叫左一份西班牙乳豬同一份蘑菇nachos(女仔點都要有D菜,健康d)
我就叫左杯柚子沙冰, 朋友就叫左個青蘋果mojjto, 佢D到個mojjto係冇酒精,偷飲左一啖,好清新好好飲,我自己杯柚子沙冰都唔錯。
兩杯野飲出左一陣就有野食,份nachos上到檯,比我想像中大。仲有好多我喜愛既芝士,不過份量真係大左D。 個乳豬上到檯就聞到好香,食落好脆,店員上檯果陣陪埋左一個蜜糖,話可以試一啖再自己加落去食,我同朋友都仲意甜所以用曬個蜜糖,但有蜜糖同冇真係幾有分別,我自己仲意加左蜜糖既! 不過就因為個nachos份量太大,又唔想浪費,食曬之後就試唔到個窩夫所以最後食埋個燉蛋,本身就仲意 甜品,但真係超好食!好香雲尼拿味,又唔會太甜!