2019-09-27
今日係朋友既生日, 佢又冇話想食咩,就淨係有個要求就係想飲下野CHILL下~咁兩個係尖沙咀放工行左陣街就去左好多酒巴果邊,搵間野食下又可以飲下野,見到THE RIGHT PLACE 睇落裝修幾靚,ARM哂兩個女仔打下卡飲下cocktail吹下水~就擇左佢啦一坐底就梗係嗌左野似先~一路飲一路吹水嘛~天氣熱熱地,Staff就推薦左the right melon比我地,話係原隻mini既西瓜冰沙+vodka...既cocktail~ 個造型真係好特別!!而我另外叫左杯好cute既dr. kitty~佢係一杯mock-tail呢,因為第2日返工唔飲得酒呀xd~荔枝同芒果味加埋乳酪好香~我地叫左龍蝦Risotto Scallop~有驚喜,佢入面有有兩粒帶子同玉子豆腐飯入面有咸蛋黃粒粒,有口感,龍蝦同帶子係grill 過,仲有鮮味,唔係整到好霉果種~德國咸豬手整到個皮好脆, 中間D肉就好JUICY,值得一讚德國咸豬手隔離D酸菜,好解膩, 夾住肉食,真係好食到停唔到~~最後因為係朋友生日就叫左個心太軟比佢XDDD本身餐廳話如果講定可以幫我地用朱古力寫HAPPY BIRTHDAY~不過算啦~太急唔記得
一坐底就梗係嗌左野似先~一路飲一路吹水嘛~
而我另外叫左杯好cute既dr. kitty~
最後因為係朋友生日就叫左個心太軟比佢XDDD
本身餐廳話如果講定可以幫我地用朱古力寫HAPPY BIRTHDAY~不過算啦~太急唔記得左講~
但餐廳都有提供到蠟燭比我地,真係好好~~
心太軟襯椰子味雪糕好特別呀~