2022-06-19
味道😋😋😋🌗環境😋😋😋😋服務😋😋😋😋衛生😋😋😋😋抵食😋😋😋🌗今次黎到位於九龍君綽酒店嘅海雲天,試佢個生果點心放題!聽到生果點生放題,係咪以為係剩食生果?緊係唔係啦,其實係用生果入饡,做成點心😀睇到咁樣係咪感覺有d伏呢,當然成個放題都有d傳統點心啦!係網上都有人彈到痴左線,話上菜慢,d生果點心唔好食咁,所以今次就黎試下。11點黎到門口已經整多人,等入去,冇諗過依d鐘數同位置都會咁多人黎食😅坐底後,d職員都好有禮貌啦,我地用qrcode落單,見到聽個名都感覺怪嘅點心,我地點左幾少少黎試下就算🤣傳統點心就唔係到介紹啦,因為都唔會話有咩咁得別。今之主要上講幾款生果點心1.芒果牛肉球睇落正常,食落其實唔會話好怪,佢d芒果味比d喼汁遮左,所以唔算太覺眼,芒果係用生d嘅芒果,所以蒸出黎都食到爽口2.蘋果蝦餃睇落個款幾靚,食落個蘋果味唔算出,但都夾到蝦餃本身個名,另外,佢仲加左肉桂粉,食落有d似粉果版蝦餃,不過都可以的。3.柑桔燒賣睇落正常,聞落都清香,但食落佢柑桔皮就苦,所以就不了4.提子春卷食落正常,入面有一粒咁大把嘅提子囉,不過味道都可以5.火龍果腸粉個皮用白肉火龍果做,同普通皮唔同,食落感覺怪
味道😋😋😋🌗
環境😋😋😋😋
服務😋😋😋😋
衛生😋😋😋😋
抵食😋😋😋🌗
1.芒果牛肉球
2.蘋果蝦餃
3.柑桔燒賣
睇落正常,聞落都清香,但食落佢柑桔皮就苦,所以就不了
4.提子春卷
食落正常,入面有一粒咁大把嘅提子囉,不過味道都可以
5.火龍果腸粉
個皮用白肉火龍果做,同普通皮唔同,食落感覺怪怪,好似食緊d熟與唔熟間嘅面粉漿咁,加上有d火龍果籽係到一粒粒,有d頂唔緊
6.洛神花蘿蔔糕
食落同平時個d差唔多,入面浸左少少洛神花味,所以個d紅點食到會感覺少少酸澀,不過就唔算話好出
7.山渣排骨
食落生渣味太重,酸得濟!同埋真心冇咩肉食到😅
8.香橙白肉
其實佢係浸有橙汁嘅馬蹄,馬蹄食落爽口shotshot醒,但感覺有渣咁,但我懷疑緊佢係咪生嘅。。因為同平時食開唔同。。。我同dfd研究,竟然有人話佢係食開生食😲
整睇黎講,生果點心就唔係話伏嘅,但試過下就算了,食返傳統嘅好d,味道只可以話普通,唔值得要我咁遠水路入去食,不過放題就試下啦!開左套票200蚊左右1.5小時,叫唔叫抵食就見人見智了😊