Café裝修十分低調簡約,以懷舊工業風為主,配上水泥牆📺仲放咗好多綠色植物,感覺好慢活,一坐低成個人都放鬆哂🪴依到有熟食、沙律、三文治、咖啡、甜品揀,不過款式選擇好少☕️座位主要用矮枱木凳,有少量梳化椅,高人嚟到要彎腰食,會比較辛苦🪑剛開張嘅時候嚟過,今次再嚟已經坐滿哂人,可惜冇時間等位再幫襯,雖然而家已經轉咗menu,但係都想分享吓之前嚟過嘅感受🔖🥗牛油果芒果石榴沙律配香橙酸甜汁 $108沙律菜份量好多,不過牛油果同埋芒果份量好少,香橙汁唔會好酸,整個沙律味道一般😢🌟 Lamlam脷指數 😋😋 (2/5)🥪慢煮特級牛小排三層三文治 $108份量好細,麵包烘得比較硬😣牛肉質素普通,加上紅菜頭絲同埋自家製蕃茄麵豉醬醬汁味道酸酸地又咸咸地,都幾特別😊🌟 Lamlam脷指數 😋😋 (2/5)🍫Dozy Chocolate $50朱古力顏色好深,面頭有灑上可可粉,朱古力味好濃郁,又唔會太甜👍🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋 (3/5)🌟整體評價: 食物同飲品選擇唔多,質素普通,座位都唔多,假日要早d嚟搵位。不過環境好舒服,想搵個地方嘆杯咖啡,為忙碌嘅生活帶來一點悠閑就要嚟依到啦🌈🌟 Encore指
Café裝修十分低調簡約,以懷舊工業風為主,配上水泥牆📺
仲放咗好多綠色植物,感覺好慢活,一坐低成個人都放鬆哂🪴
雖然而家已經轉咗menu,但係都想分享吓之前嚟過嘅感受🔖
🥗牛油果芒果石榴沙律配香橙酸甜汁 $108
沙律菜份量好多,不過牛油果同埋芒果份量好少,
香橙汁唔會好酸,整個沙律味道一般😢
🌟 Lamlam脷指數 😋😋 (2/5)

🥪慢煮特級牛小排三層三文治 $108
份量好細,麵包烘得比較硬😣
牛肉質素普通,加上紅菜頭絲同埋自家製蕃茄麵豉醬
醬汁味道酸酸地又咸咸地,都幾特別😊
🌟 Lamlam脷指數 😋😋 (2/5)

🍫Dozy Chocolate $50
朱古力顏色好深,面頭有灑上可可粉,
朱古力味好濃郁,又唔會太甜👍
🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋 (3/5)

🌟 Encore指數 ⭐️⭐️⭐️ (3/5)
2022-02-22