2021年有點難捱,最後一天,來一點甜,希望明天開始會有新希望🌟·講起芋圓,相信大家都成日拎兩間過江龍黎比較,我自己都食過呢兩間,但依然覺得嚐仙好啲😂😂😂雖然我見好多人都鍾意另一間多啲🤣·1️⃣五式牛奶冰($55)可以自選五款配料,煙韌控嘅我必揀芋圓、小丸子、珍珠,仲揀左布丁、仙草/紅豆,一上枱,個份量多到嚇親我😂😂另外仲會跟左一小杯煉奶,倒埋落去更濃味🤤芋圓、小丸子同珍珠都好煙韌,布丁好香滑,仙草都好滑溜😆如果唔加煉奶,牛奶冰底會無乜味,如果牛奶冰碎啲會好啲,雖然食食下都會融晒🤣·2️⃣五式燒仙草($56)呢款都係可以自選五款配料,A先生㨂左芋圓、小丸子、芝麻湯圓、紅豆同珍珠,一樣大大碗,呢款係熱食的,但我地有一次食呢款啲仙草係熱到融晒🥲上枱就已經完全無左影,不過職員落單果陣都有講過會係咁,但第一次食都唔係融晒😮‍💨所以自果次之後A先生就轉左食五式黑糖冰,就唔怕仙草融到唔見晒🤣·整體黎講,性價比高,份量比鮮芋仙多,同埋可以自選真係幾好,鮮芋仙無得自選,好多配料我都唔食,小丸子又要加錢先有🥲🥲不過嚐仙水準參差,有時芋圓好軟糯煙韌,有時又好似未煮夠咁有少少硬🤫但小丸子同珍珠份量真係超多,夠晒煙韌
1️⃣五式牛奶冰($55)
2️⃣五式燒仙草($56)
整體黎講,性價比高,份量比鮮芋仙多,同埋可以自選真係幾好,鮮芋仙無得自選,好多配料我都唔食,小丸子又要加錢先有🥲🥲不過嚐仙水準參差,有時芋圓好軟糯煙韌,有時又好似未煮夠咁有少少硬🤫但小丸子同珍珠份量真係超多,夠晒煙韌🤤