餐廳: LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
資訊:

2024-11-29 317 瀏覽
11月係好多朋友嘅生日月,淨係諗慶祝都諗爆頭啊~~😂😂正當我係網上揾啲慶祝餐廳嘅時候,發現呢間叫LAB EAT嘅餐廳幾有feel喔,仲有得整生日甜品,見佢啲comments都幾正面,咁我就Book咗同好友慶祝啦~~😚😚😚來到見到餐廳嘅設計都好特別,有好多張圓形設計嘅位置,可以大大增加私隱度,影相打卡又靚,確實係唔錯喔~~好慶幸自己無揀錯地方~🥰🥰話明慶祝生日,就梗係交俾生日果位話事,由佢點菜啦~~由前菜嘅生蠔開始,我已經覺得呢間餐廳可以encore啦,佢哋嘅食材好新鮮,就連我平時唔食嘅青口都令我食到唔停口👍🏻👍🏻原來青口都可以煮得咁好食嘅~~ 😂😂 每一粒肉都係啱啱熟,好鮮嫩……主菜嘅羊架係7成熟,一啲都唔騷,但又好重羊味,佢哋選用西班牙自然放牧嘅羊製作而成,羊嘅肉質好爽脆有咬口,但我覺得下次應該可以叫5成,可能口感會更豐富~~ 😎 😎主食方面,好友揀咗香蒜白酒蜆肉意粉,餐廳選用大蜆製作,每一粒蜆肉都非常飽滿,入口即爆汁,意粉帶少少辛辣感,加上帶有酒味嘅蒜香味,令人越食越開胃~~最後個甜品係我提早預訂嘅,可以叫餐廳寫字,我鍾意呢種儀式感,好開心好友都滿意我嘅安排🥰🥰
11月係好多朋友嘅生日月,淨係諗慶祝都諗爆頭啊~~😂😂