餐廳: 金記冰室 (Two Harbour Square)
資訊:

2020-06-25 139 瀏覽
觀塘搵朋友食飯,要簡簡單單個個都啱食就是茶餐廳講到傳統冰室,唔少得紅荳冰〜好鬼大杯!紅豆蓉甜又夠軟,而且份量多,起碼有3分2,剩低3分1是奶,再加球雲呢拿雪糕,十分正宗。生炸雞翼配沙律,一人一隻唔駛爭〜雞翼炸到脆卜卜,鹹鹹地好香口沙律係薯仔偏多,如果多啲生果會更好!西冷牛扒配薯菜,朋友話好想食要咗5成熟,味道正正常常喇。不過職員好細心,見到我哋怕彈到手,特登幫我哋拎開啲倒燒汁例牌覇王雞,雞皮嫩雞肉滑,必定要夾埋蔥一齊食,會香好多〜最後係西多雪糕西多士切到四四方方,一粒粒好容易食,不過可惜裡面無夾到花生醬一齊炸。
觀塘搵朋友食飯,要簡簡單單個個都啱食就是茶餐廳

炸雞翼配沙律,一人一隻唔駛爭〜雞翼炸到脆卜卜,鹹鹹地好香口
沙律係薯仔偏多,如果多啲生果會更好!

西冷牛扒配薯菜,朋友話好想食

例牌覇王雞,雞皮嫩雞肉滑,必定要夾埋蔥一齊食,會香好多〜

最後係西多雪糕