2020-10-16 36 瀏覽
🐈:又去西環發掘好西,成日聽人講呢間好食,想試好耐,冇諗過原來係小店經營,終於唔係啲大集團嘅越藍菜(;´༎ຶٹ༎ຶ`)感恩!聽到有一家人話每星期都會嚟一次,好溫馨啊♡´・ᴗ・`♡!🌟青蘋果柚子蝦沙律 $𝟻𝟼🔸青蘋果 🔸柚子 🔸鮮蝦 🔸青瓜 🔸腰果🔸蘿蔔絲 🔸花生碎好新鮮好開胃好惹味啊🤤!!隻蝦超新鮮同彈牙❤️,青蘋果同柚子好夾。份量好多,我諗有2-3人份。可能因為加咗青蘋果,又有甜酸汁,太開胃,我直情當麵食🤣。𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎_🌟蕃茄濃湯海鮮濛 $𝟼𝟾幾鍾意呢個蕃茄湯,味道唔錯,係淡香既鮮茄加香濃既海鮮味🦐🐟🦑,因為入面係有蝦、帶子同魷魚圈,都算真材實料👍🏻,而唔似某啲餐廳,正係會落重番茄醬同味精,食完唔會好口渴,健康之選!𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎_🌟越式絲網春卷撈濛 $𝟻𝟸皮夠薄夠脆,亦夠油分令到個皮唔會好乾。個餡亦都好夠味,香港平時普通嗰啲春卷嘅質素真係差太遠!撈濛都好好食啊🤤🤤!個汁好fresh,唔會好似平時餐廳嗰啲放咗好耐放到啲味都酸埋。同埋好欣賞佢好細心地會等客人叫咗撈濛先拎個汁出黎,感覺高級好多。𓂀推介度:♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎_🌟泰式生菜包 $𝟽𝟸好味‼️第一次食咁唔同嘅生菜包,睇相都見到佢

青蘋果柚子蝦沙律

🌟蕃茄濃湯海鮮濛 $𝟼𝟾

🌟越式絲網春卷撈濛 $𝟻𝟸

泰式生菜包

🌟泰式生菜包 $𝟽𝟸
好味‼️第一次食咁唔同嘅生菜包,睇相都見到佢啲金黃色既肉碎同平時嗰啲唔同,有口感好多。佢炒得好香,唔會得個辣字,而係每一啖都會有金不換既香味滲出黎,有層次感好多!

青蘋果柚子蝦沙律
蕃茄濃湯海鮮濛