2023-12-06 52 瀏覽
《泰式生蝦刺身八隻》▪️呢種生蝦刺身既擺設方式好專業,令人覺得有一種自私食既感覺,每一隻杯仔都裝住生蝦,都幾欣賞佢擺法,因為咁樣,食到既泰式汁就特別多,味道更豐富▪️《酸辣青芒絲沙律》▪️呢種酸辣口味就最啱我,清清地既沙律,份量都OK,如果係酸辣愛好者,必定會喜歡▪️《泰式炸蝦餅》▪️泰式既炸物一向好食又受歡迎,而呢一個炸蝦都唔例外,成個蝦餅都好大,蝦味十足好新鮮,然後仲有泰式辣醬,如果唔想食辣,就咁食都一樣好食▪️《椒鹽蒜香軟殼蟹》▪️呢個係泰國既招牌菜,做到金黃色既軟殼蟹,仲有椒鹽蒜香,味道非常濃郁好好食,佢既軟殼蟹外層夠脆,佢會做多一層功夫,就係會另外香煎過,所以食起黎好好食好有水準 ▪️💡上星期同幾個同事一齊用餐,有同事介紹呢度好出名好好食,因佢都食過好多次,所以我地就比佢帶來試,結果整體味道唔錯,真係好好食,服務亦都很好 💡
《泰式生蝦刺身八隻》
《酸辣青芒絲沙律》