2020-01-17
約了同住元朗的友人食飯,佢帶我去呢間食左好多年既西餐oyster season,這裡氣氛好食物唔貴又好食。 首先係welcome food已經令人甚有驚喜! 卷住火腿的法棍麵包質素很好,肥瘦適中。 叫得oyster season,黎到當然一定要試下蠔啦!估唔到宜家做緊買一送一,圍起先30蚊隻,認真抵食鴨!我地叫左Namibia $60/2 同Sentinelles $65/2, 兩款都好新鮮肥美,不過個人比較喜歡Namibia,比起Sentinelles甜些而且更creamy。 這裡的海鮮都很不俗,我地叫的牡丹蝦$88超巨型,味道鮮甜 湯方面我地只點了一碗龍蝦湯$68,估唔到上台時侍應貼心地已幫我地分成兩碗,抵讚! 龍蝦湯味道濃郁,飲到龍蝦的鮮味。 海膽忌廉意粉$178有兩大片海膽,睇到已經覺得好滿足。將海膽拌入意粉,令原本濃稠的醬汁更加濃郁!!醬汁滿滿的,雖然沒有太多的配料,但已經非常令人回味。 秘魯香料烤雞$178烤雞的外皮好香脆,內裡的肉仍好鮮嫩,加上辣椒粉食更惹味,不錯,不過味道較淡。 這間餐廳的出品很不錯,唔怪得可以係元朗屹立咁多年。
這裡的海鮮都很不俗,我地叫的牡丹蝦$88超巨型,味道鮮甜
海膽忌廉意粉$178
秘魯香料烤雞$178
這間餐廳的出品很不錯,唔怪得可以係元朗屹立咁多年。