2023-02-28
朋友就嚟生日,知道佢好鍾意食生蠔🦪同串燒🍢 所以特登book咗一間食生蠔,又有其他熱食提供嘅餐廳食飯😋 一入門口已經見到好多生蠔🦪 擺喺餐廳門口比客人選擇,真係超吸引😍 耐唔耐食一次生蠔真係好正,個人認為嗰種口感係冇乜其他食物可以取代到😂間餐廳提供好多唔同產地嘅生蠔,唔知原來生蠔都有分咁多種😆😆 店員會根據你嘅喜好推薦相應嘅生蠔俾你岩手 廣田灣呢款時令生蠔係店員介紹,覺得佢比起普通生蠔清甜甜少少岩手 令和の怪物呢款比較爽口同厚肉,海水味都好重,比較大隻小小‼️北海道 厚岸 做base嘅 海膽牛肉清湯啫喱同 北海道 厚岸 做base嘅 乾蔥酢,兩款嘅配搭都有特色,海膽牛肉比較濃味,乾蔥酢就比較惹味除咗生蠔🦪之外,餐廳仲有好多唔同種類嘅熱食同埋串燒,就算唔食生蠔都有好多其他食物揀串燒類🍢 淨係叫咗三款,不過全部都非常推薦!要特別講一講呢個牛胸腹肉,勁多肉汁又唔韌,大推‼️‼️牛胸腹肉 🌟🌟🌟🌟🌟 😋😋汁燒鰻魚 🌟🌟🌟🌟🌟 大大嚿,正佐賀縣雞腿肉 🌟🌟🌟🌟🌟 冇乜皮,肉質好爽口,同出面啲平價雞肉串燒係食得出個分別😆海膽忌廉意大利麵未黎餐廳之前已經見到好多人推薦呢一款菜式,果然係冇令人失望😆 用上幼
岩手 廣田灣
呢款時令生蠔係店員介紹,覺得佢比起普通生蠔清甜甜少少
岩手 令和の怪物
呢款比較爽口同厚肉,海水味都好重,比較大隻小小‼️
牛胸腹肉 🌟🌟🌟🌟🌟 😋😋
汁燒鰻魚 🌟🌟🌟🌟🌟 大大嚿,正
海膽忌廉意大利麵
未黎餐廳之前已經見到好多人推薦呢一款菜式,果然係冇令人失望😆 用上幼身嘅意粉,配上濃濃嘅海膽芝士忌廉汁係好creamy但係又唔會太溜,海膽好新鮮,成個菜式真係整得幾好食🤤
天婦羅明太子
本身小編對於明太子冇乜特別好感~不過呢個天婦羅明太子係整得唔錯,紫蘇葉包住明太子熱辣辣上碟好酥脆😋,唔會炸得太厚👍🏻
蒜片欖油蝦
呢個小食攞嚟送酒一流,蝦嘅份量都唔少朔晒橄欖油同埋蒜味,好香呀,仲有少少辣,不過接受到,勁惹味😍
沖繩雜果威士忌🥃梳打
上面咁多佐酒小食,梗係要嗌杯酒,呢個比較容易入口😋
餐廳用餐🍴環境都幾舒適,地方闊落,係慶祝紀念日嘅好地方😋😋