今次係我團購以來最不愉快的一次事源初時BOOK左2011年11月11日的,不過病左所以前一天打電話取消,點知11月11日又有人打電話來問我地仲咩唔到,我講我地已經打左電話去取消了,第一感覺已經覺得好亂,心唸唔好當我食左就好了....到左十一月尾我再打電話去約,不過已經打極都打唔通,仲懷疑緊自己有沒有被騙,打左幾十次,終於打通左,不過要BOOK星期五六日就要去到二月,最後我就BOOK左2月17日。期間收到團購 EMAIL預約電話於某些時段會較為繁忙,請閣下耐心等候,不便之處,敬請原諒!特此通知,希望閣下留意。由此可見,應該有人投訴過電話打極都打唔通。以下係團購的內容: •$118購買1張優惠券,於上環高級西餐廳Le Cheri Fusion Villa享用 a + b + c + d (總值$338),毋須加一服務費 (請參閱內文餐牌)a) 任食優質精選生蠔2小時,生蠔無限供應(已包免費醬料)b) 是日精選餐湯1碗 c) 西式主菜1份: (5選1) - 肉醬意粉1份 或; - 卡邦尼天使麵1份 或; - 雜菇燴意大利飯1份 或; - 香檳忌廉汁伴龍利柳1份 或; - 蒜香蜆肉意大利麵1份
今次係我團購以來最不愉快的一次

期間收到團購 EMAIL

特此通知,希望閣下留意。

由此可見,應該有人投訴過電話打極都打唔通。

以下係團購的內容:

a) 任食優質精選生蠔2小時,生蠔無限供應(已包免費醬料)
b) 是日精選餐湯1碗
c) 西式主菜1份: (5選1)
- 肉醬意粉1份 或;
- 卡邦尼天使麵1份 或;
- 雜菇燴意大利飯1份 或;
- 香檳忌廉汁伴龍利柳1份 或;
- 蒜香蜆肉意大利麵1份
d) 飲品1杯: 咖啡/茶

• 鄰近港鐵上環站A1出口,交通方便 。

大家請留意最尾個項,鄰近港鐵上環站A1出口,交通方便

不過個日我地由上環地鐵站行左25分鐘才上到去,而且餐廳位於半山,足有45度角,行到上去已經上氣不接下氣,不過都算了.....希望D食物OK就可以啦.....

好戲在後頭!!!

我地出示團購COUPON,佢地竟然說我沒有BOOK位,而且說我地係11月11日已經食左!!!!

我好肯定同佢地講,我早幾個月之前已經BOOK左,而且個时我已經一早打電話取消左,我都有D唔好耐性,山長水遠上到來,竟然充換到這樣的結局,比錢貼難受!!!

最後個WAITER 細細聲說,個時情況混亂,D人已經炒哂,盡快安排個期比我,因為個日已經FULL BOOKING,咁樣我都沒有法子,唯有下星期五再來。

餐湯: 栗米白湯,罐頭質素,等了15分鐘才送到。

生蠔: 澳洲,細細隻
FIRST ROUND 於20分鐘送到,是即叫即開,無疑很鮮

我地再ORDER 第二ROUND,WAITER說ORDER 20分鐘之內會送到,第二ROUND真的再等20分鐘就到,不過最ORDER 第三ROUND,就等左半個鐘

食左3ROUND後,WAITER 就問我地仲有無野ORDER,感覺好趕人走咁,其實我地都唔會叫第4ROUND啦....
主菜: 雜菇燴意大利飯 及 蒜香蜆肉意大利麵
飯份量很少,意大利麵就比較很大牒! 不過餸也很少,蜆肉細得可愛! 驟眼看,還以為沒有餸。味道也只不過是快餐店質素。

如果計只吃生蠔,大約$14一隻,$14x 9隻=$126,這餐算是值回票價,不過山長水遠又受氣,那就沒有下次了。

另外,很可笑是隔離2人檯只來了一個湯,個客問係唔係漏左,個WAITER說因為唔夠碗,要洗番才來,真係唔明點解一間餐廳可以連碗都缺,那天餐廳最多只有25人!

餐廳其實很細,WAITER 也不多,根本不能應付5000個團購,安排得不好,反而做衰左個名,弄巧成拙!
2012-02-24
用餐優惠