2023-06-04
生日飯,決定食西餐,番工附近中環街市隔離有間西餐廳,密密地bookmark 左,於是襯生日飯當然book黎食👉🏻👈🏻298 生蠔🦪一打+白酒一枝,哩個價錢可以系邊到食得到我系OpenRice網上預訂享有優惠是日🈯️訂生蠔 🦪我食到有二款其中一款系韓國🇰🇷統營,fresh蠔味淡口啲,質地相對creamy 啲另一款就外國,海水味會濃啲,生蠔🦪味道比較重白酒易入口,女士都岩飲❤️,生蠔配白酒,清甜而不濁,系口腔內迴旋🌟香煎大虎蝦🦐拼紐西蘭牛柳🥩🐄$2885cm厚牛柳,5成熟,切開毫不費力,精嫩口感值得一試,炭燒味道香濃虎蝦非常爽口彈牙😋🤩值得一讚配菜亦好精緻,有燒菇,豆,燒薯仔,燒茄串,粟米芯,配搭顏色colourful ,菜肉均衡👍🏻溫泉蛋🥚卡邦尼闊條麵🍝配巴馬火腿乾 🥓$158當温泉蛋遇上芝士碎🧀,忌廉汁溶為一體,非常creamy,但不膩,味道剛剛好,不會過鹹🌭Parma ham 薄片生食,風乾脆口,配上意粉提升蛋黃忌廉汁味道✨整個感覺跟我地平日食到Carbonara完全不一樣,CP值什高如果book枱可以提岀坐圓桌卡位,背景綠色打卡牆亦有投影幕播放着歐洲小島,Pet friendly 可以
298 生蠔🦪一打+白酒一枝,哩個價錢可以系邊到食得到
我系OpenRice網上預訂享有優惠
是日🈯️訂生蠔 🦪我食到有二款
另一款就外國,海水味會濃啲,生蠔🦪味道比較重
香煎大虎蝦🦐拼紐西蘭牛柳🥩🐄$288
虎蝦非常爽口彈牙😋
溫泉蛋🥚卡邦尼闊條麵🍝配巴馬火腿乾 🥓$158
如果book枱可以提岀坐圓桌卡位,背景綠色打卡牆
亦有投影幕播放着歐洲小島,
Pet friendly 可以坐outdoor,當日見到3隻小柴犬,乖乖地坐着🤗
每枱顧客會跟職員到蠔吧位置講解,當日有咩生蠔🦪來貨,店裡常有10幾20款生蠔款式供應,除了一般歐美生蠔,亦有來貨日本🇯🇵美女華,比較少見,大家可以一試🫶🏻