2022-07-29
#元朗 @greenwaffledinerhk🥵炎炎夏日, 又到減肥的季節! 懶惰的我們, 元朗西鐵站直達 #yoho 再去搵食! 落到地下樓層, 朋友推介的餐廳, 提供無糖、無麩、低炭, 低卡路里餐單及生酮飲食! 我們當然唔會放過啦! 餐廳仲標榜所有材料新鮮及自製,嚴格食材控制及使用原材料, 放心食! 🥩紐西蘭草飼肉眼 $208 ~ 除咗10oz肉眼扒, 仲有煙肉、芝士、大啡菇、羽衣甘藍等! 肉質嫩滑無筋, 滿滿的肉汁, 肉味香濃無羶味, 讚! 🐖再來燒烤豬肋骨漢煲配薯條 $158 ~ 平常多見係牛肉漢堡、雞扒漢堡, 豬肋骨較少看見, 當然要試! 我本身喜愛吃豬肋骨, 醬汁不會過多及過酸, 肉質嫩滑,一叉即散! 配菜好多, 入口唔會肥膩! 包亦烤得香脆! 薯條連皮, 條條鮑滿, 炸得香脆, 讚! 🥞雖然Pancake有「無麵粉」種類,但奈何我已經太飽, 唯有下次再試!