2011-07-24 13 瀏覽
o岩o岩睇返d食評,見唔少用o左團購($16)o既都食到一肚氣,好彩我係寫食評時先睇~如果去食之前就睇o左都驚驚地呀~我都係用團購票,不過我係18蚊買返黎o既(享用原價38蚊o既餐),可能貴2蚊所以態度冇乜野,亦可能店方真係改善過下午3點左右直踩入去,門口冇o個張(團購)要等齊人先可以入o既紙,入去時亦冇比人問係咪用團購券,但因為前面o個部份餐廳full哂,所以被安排坐單邊卡位(搭枱),地方略嫌有少少窄,不過都可以接受,即刻拎2張飛出黎落單,侍應見到就問要咩湯底,於是我地一碗要蕃茄湯一碗要羅宋湯(落order時問過侍應羅宋湯有冇牛,佢話冇~但之前打過2次黎問接電話侍應話有~所以到依家都唔知正確答案係咩,但食碗面係冇o既),叫o左1杯熱朱古力1杯熱奶茶,等o左一陣好快就上菜~不過...送o左錯啦,黎o左個瑞士雞翼+五香肉丁公仔麵喎,之後叫返侍應拎走,佢個反應係"又送錯呀?"同埋觀察所見其他枱都係成日送錯食物,我睇住有一張枱係不停比人拎食物過去,但其實人地d食物一早到齊哂,呢方面要改善下,有少少亂呀d枱號,再等一陣o岩o個d食物黎喇,可以開餐蕃茄湯雞翼麵bf話個湯唔夠濃唔似蕃茄湯羅宋湯雞翼

蕃茄湯雞翼麵bf話個湯唔夠濃唔似蕃茄湯
羅宋湯雞翼麵個湯底幾好味~加埋有雜菜/紅蘿蔔/西芹等等配料~正,不過湯唔夠多,食到一半已經乾哂水lu
瑞士雞翼幾入味,2隻唔算細隻~好味
厚多士+火腿奄列,多士烘o左底夠脆,奄列味道ok
熱奶茶bf話ok,不過我覺得過淡唔夠味,熱朱古力一貫味道

總括黎講以18蚊可以食到一個咁豐富o既餐係好抵~味道仲唔錯添~亦冇受到不公平對侍(呢個好重要,因為我贊同網友話團購都係真金白銀比錢架~而且仲係未用餐先比錢~我預先比錢店舖係對店鋪有信心~但如果換黎不禮貌對待係會好唔開心架)~
蕃茄湯雞翼+多士奄列
遠d o個碗係羅宋湯
熱朱古力
黎錯o左o個碗雞翼+五香肉丁呀~
埋單唔駛錢~爽呀~呵呵
2011-07-23