2022-06-08 9 瀏覽
得上次友人帶我黎呢間以大痳二酚CBD作主題嘅多國菜餐廳,令我對CBD入饌長知識若果唔需要可以落單時注明,不過黎得嘅當然想試下,食完可以放輕鬆吓但又唔會令你上癮。今次黎發現餐牌上有D新菜式,就好似呢客韓式甜辣炸鷄 ($78),一籃子上枱入口夠晒熱,味道偏甜少辣,鷄肉幾嫩口,一啖一舊,用黎送凍飲都唔錯。食緊炸雞之際,侍應送上哈里薩辣鷄墨西哥薄餅 ($88/2件)辣鷄件係用上來自北非嘅哈里薩辣醬調味,加上少少沙律菜用墨西哥薄餅包住食,帶點辣度,幾狂野,又有少少微酸味,幾惹人胃口,食完成件都幾飽肚。主菜方面,今晚唔食肉類,改攻海鮮類拼碳水化合物 :白酒金不換蜆肉意大利麵 ($138)原隻蜆舖滿碟邊,蜆肉無沙幾甜; 有口感意粉掛上辣椒香蒜油,就咁單食都幾好味,份量都唔少,都算幾抵食。日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵 ($158)四隻肥嘟嘟嘅廣島蠔每面一隻,蠔味幾濃; 仲有少少三文魚籽係闊條麵,每條闊條麵都沾上忌廉醬汁,增加香滑感。甜品時間到..............................法式橙酒可麗餅伴雲呢拿雪糕 ($88)以雜莓作裝飾,"浸"係橙酒上嘅可麗餅入面偶爾食到橙皮,香甜可口,

主菜方面,今晚唔食肉類,改攻海鮮類拼碳水化合物 :
白酒金不換蜆肉意大利麵 ($138)

日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵 ($158)

以雜莓作裝飾,"浸"係橙酒上嘅可麗餅入面偶爾食到橙皮,香甜可口,加埋雲呢拿雪糕伴食就再增加邪惡度。

睇睇下今晚呢個餐,包括韓國,北美,意大利,日本及法國特色都有,一晚用味蕾遊走幾個國家..........哇哈哈~
仲有呢度星期一至四全日有八五折優惠架~~