2020-10-09
泰式奶茶戚風雪山🏔️($50)呢個味道係其他地方比較少見, 就算有個茶味都唔會好出🧐 戚風蛋糕夠濕潤鬆軟, 叉落去會見到回彈既效果💫 至於泰式奶茶味就係源自於蛋糕上面既Cream, 有淡淡既泰式奶茶香味, 配埋個蛋糕係超夾🤤鐵觀音芝士蛋糕🧀($48)芝士蛋糕分左三層, 第一層係鐵觀音味既Mousse , 中間係原味芝士蛋糕, 最底層係餅乾組成既餅底, 由軟身至硬身三重口感, 鐵觀音既味道都幾突出, 幾有驚喜🤩伯爵香橙奶茶🍊($50)呢個奶茶既橙味相當突出, 一飲落去已經會飲到橙既味道, 橙加伯爵茶既味道都微妙地夾, 有驚喜既飲品金邊玫瑰杞子桂圓茶🌹($46)呢排開始秋涼會想飲返啲暖笠笠既野, 呢壺茶除左飲完暖笠笠之外仲夠曬養生, 佢既甜味係源自於桂圓肉, 所以唔會太甜而且味道唔會假🙂 飲啖茶, 食件餅真係人生一大享受呢度既裝修雖然唔華麗, 但係比起裝修我更想食到用心製作既食物, 呢間cafe既每件食物同飲品都係用心之作💛 大家如果食完飯想搵個地方坐下傾下計, 呢度絕對係一個不錯既選擇
鐵觀音芝士蛋糕🧀($48)
伯爵香橙奶茶🍊($50)
金邊玫瑰杞子桂圓茶🌹($46)