2024-10-13 381 瀏覽
✔️呢間係屯門紅橋嘅餐廳,平時經過都有留意到,門面陳列咗好多唔同嘅酒類,不過我對酒呢家嘢唔了解,亦興趣不大,所以一直無幫襯。今日經過就試下佢嘅午餐。一入門,就發現裡面酒架上都擺滿咗各式各樣嘅酒品,氣氛唔錯,但座位唔多,人多應該要訂位了,整體都算乾淨企理,服務態度都好好。我叫咗一個1️⃣自製肥牛丼飯,等咗一陣之後,侍應話要等多約15分鐘,因為啱啱開門飯未煮好。反正我唔趕時間,就決定繼續等。不過從另一個角度嚟睇,證明咗飯係新鮮煮出嚟,都係好事。等咗大約半個鐘,牛肉飯終於上枱,除咗主菜,仲有一碗2️⃣麵豉湯同一碟仔3️⃣螺肉。麵豉湯裡面仲有隻蜆仔,味道唔錯,亦好夠熱,螺肉都好味,至於牛肉飯,食得出是用心之作,食材好新鮮。不過分量就唔多夠,我食哂成個餐都唔夠飽。自制肥牛丼飯68蚊,另外跟餐叫飲品可減10蚊,但我發覺飲品價錢都唔平,所以都係等食完出去買😁。最後,師傅話因為我等得耐,所以免收加一。👍