2023-10-19
Airside要數餐廳佈置最用心的一定係Gooca,之前周末路過實在太多人等位,今晚未夠6點去到總算霸到張門口位,望向窗嘅方向睇晒全店露營風設計,成個感覺係超!級!chilled!除咗用上大帳幕裝飾天花,餐廳用嘅水壺、餐枱、餐具等都係露營用品,每枱仲有一盞小營燈;最驚喜嘅係一到夜晚餐廳會轉用夜間模式,燈光調暗再為客人開着小營燈,環境好有feel坐到唔捨得走😀😀😀食物方面畢竟係走露營風餐廳,餐點都以簡約為主,但簡約之餘亦不失創意,好似我地嗌嘅picnic set,餐湯係露營用嘅不鏽鋼手柄碗裝住,意粉捏成冬甩形再去焗,賣相有特色;幾欣賞呢度嘅醬汁,令個沙律菜好開胃。另外都試咗呢度嘅三文治,可以揀bagel、法包或者牛角包,店員貼心提醒邊啲餡料會較凍,邊啲偏常溫,我地叫咗牛肉餡嘅牛角包,牛角包微暖但夠脆,牛肉係酒店常見嘅燻牛肉片,勝在唔鞋醬汁又夠惹味。小食蝦多士夠脆,蝦肉份量多,點沙律醬食好正飲品方面叫咗Matcha Coconut Latte,會比起平時嘅鮮奶抹茶清淡啲,但都唔錯嘅~
小食蝦多士夠脆,蝦肉份量多,點沙律醬食好正