2019-06-22
星期六晚搵地方食飯,蝦子餅提議去呢度食漢堡包,佢話平時晏晝都有同同事食,覺得整得好好,叫我一定要試吓。大概7:15就到達,鋪頭細細,只能夠容納8至10個人。等咗大概5分鐘就有位。叫咗個軟殼蟹香草扁意粉,一個南瓜湯,仲有個安格斯牛肉漢堡。先講個意粉,味道唔錯,軟硬程度來講可能係鬼佬心目中會林左少少,但我覺得都OK。軟殼蟹炸之後感覺上仲有好多汁。可能我一向比較細食,啲醬汁比較多油,所以只係食咗大半,其他嘅就俾咗蝦子餅。個安格斯牛肉漢堡好香,麵包好明顯用心toast 過,牛肉味道都唔錯,都幾juicy。個人喜好要再加多啲醬汁南瓜湯就一般啦,可能因為我不嬲都唔太鍾意南瓜。講到服務,店員都好有禮貌,而且好細心。見我哋兩個人,仲幫我地將個漢堡包切開咗一半。香港仔嘢嘅餐廳類型一向好少,都係中餐多,鬼佬野更加少之有少,難得有間漢堡包/意粉,仲做得咁有心機,下次再嚟一定要試吓個龍躉漢堡包。
南瓜湯就一般啦,可能因為我不嬲都唔太鍾意南瓜。