2022-08-07
其實呢間餐廳bbokmark左好耐.. 因為覺得佢地個名好有feel~ 同埋睇佢地社交平台都見到D食物好吸引!!!今日終於可以黎到.. 呢度位置唔算好難位, 係舊區入面比面易spot到 MENU簡潔清晰, 選擇都好多... 有dinner set 有a la carte.. 我地好快就揀好食D咩! 《蟹籽忌廉烤魷魚蝴蝶粉》$128成碟蝴蝶粉嘅賣相好吸引~ 上菜時仲聞到烤魷魚飄埋黎嘅香味🤤魷魚鬚大條得黎又爽口, 食落去嘅時候仲食到淡淡嘅烤味,令魷魚嘅鮮味更多突出☺️忌廉汁食落絕對唔會覺得heavy,反而調味會令人一啖接一啖蝴蝶粉嘅軟硬配上魷魚嘅爽脆再加上蟹籽嘅清脆 令到成個蝴蝶粉口感好豐富💕《脆炸鱈魚西西里蕃茄醬意大利飯》$128店員係我地order個飯嘅時候都有提及過佢地嘅口味偏向西式傳統嘅意大利飯口感, 會偏硬一點😌鍾意食傳統意大利飯嘅朋友仔一定唔好錯過~係飯上面嗰2件鱈魚真係炸得非常香脆💕而飯中間都有其他鱈魚件同意大利飯一齊2種口感嘅比較之下,個人比較偏向炸鱈魚件配飯💕雖然我地當日冇飲酒, 但已經相約左朋友下次一定要黎呢度摸下酒杯底🍸因為我地大家都覺得呢度好適合同朋友黎摸下酒杯底~
同埋睇佢地社交平台都見到D食物好吸引!!!
《蟹籽忌廉烤魷魚蝴蝶粉》$128
成碟蝴蝶粉嘅賣相好吸引~ 上菜時仲聞到烤魷魚飄埋黎嘅香味🤤
忌廉汁食落絕對唔會覺得heavy,反而調味會令人一啖接一啖
《脆炸鱈魚西西里蕃茄醬意大利飯》$128
鍾意食傳統意大利飯嘅朋友仔一定唔好錯過~
係飯上面嗰2件鱈魚真係炸得非常香脆💕
而飯中間都有其他鱈魚件同意大利飯一齊
2種口感嘅比較之下,個人比較偏向炸鱈魚件配飯💕
因為我地大家都覺得呢度好適合同朋友黎摸下酒杯底~ 成個氣氛好舒服!!
而且店員仲好NICE, 會主動過黎同你交流 同埋講解下佢地嘅食物配搭! 好似西式omakase咁~ ❤️❤️