2019-04-17 51 瀏覽
同朋友食生日飯,記得佢話過鍾意食上海菜,於是乎就上OpenRice搵吓餐廳,佢話想試呢間樂天王朝,馬上經openrice訂座,驚喜發現原來尖沙咀分店有六折優惠😻所以滿心期待! 招牌小籠包(一客六件)首先講吓小籠包皮嘅質地有少少彈性,厚薄適中,每一件都冇穿冇爛,成功放入口享受豐富嘅湯汁!👍🏻豬肉餡料,份量適中,肉質香滑又唔會太肥膩!口水雞賣相靚,而且真係做得超級惹味,雞肉好嫩滑,辣醬比較杰身但係好香同唔算太麻,最後食完嗰種回辣好爽!(我是辣妹子😝)蒜泥白肉呢個賣相非常精緻,用咗好薄好薄嘅豬腩片捲着大量切到好幼既青瓜絲,上面再放左佢哋秘製嘅蒜泥醬,一口一件!好味到食唔停口!四川擔擔麵唔好睇佢好似一般普通擔擔麵,呢個湯底做得非常好!麻醬同湯頭嘅比例剛剛好,麵質亦非常彈牙,我同朋友忍唔住連麵帶湯一齊清晒!最後上既生煎包因為我朋友一向好鍾意食生煎包,我自己都試咗一隻,味道係唔錯嘅,不過我唔鍾意呢種傳統嘅麵包皮,覺得食完好飽!個人比較喜歡祥興記嘅多啲😏整體來講呢間樂天王朝嘅出品真係好出食,感受到係非常用心製作,碟碟都好好味再加上而家尖沙咀分店有限時六折,下次會帶屋企人嚟食💕

招牌小籠包(一客六件)

口水雞

蒜泥白肉呢