2022-02-05 84 瀏覽
唯今唯今和洋六品早午餐焙茶奶酥醬烤多士蘋果塔Espresso spice cola價錢💲: $88/ $42/ $4x/ $46好味程度😋: 4.2/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5 (店舖比較小)性價比🥢: 4.2/5 (cafe來說價錢很合理)回頭率😚: 4/5-初四開工大吉!呢個foodie account當然都要開工啦🍊 (雖然疫情嚴重,但我有儲落好多貨慢慢post,出街食小左都唔會冇嘢介紹比大家😚) 今次來到元朗呢間日系cafe,白色外牆+木的元素,幾好打卡,食物質素都有驚喜!佢地夜晚仲會主要係飲酒添!-✅唯今和洋六品早午餐。呢個all day好特別,有溏心蛋、炒本菇、沙律菜、香腸、芝士香蔥厚揚豆腐、同2塊百花蜜吐司🍞溏心蛋個蛋黃啱啱好。炒菇夠味,有啲燒汁去炒咁。沙律菜新鮮爽脆。香腸係脆皮的,煎到香香地🥰吐司有我最鍾意的百花蜜係上面,外酥內軟☺️ 最特別的芝士香蔥厚揚豆腐,味道融洽,配搭埋一齊好滿足。用上揚豆腐,炸過的外皮特別滋味😜-✅✅焙茶奶酥醬烤多士。多士偏薄,顯得特別脆🧐 好鍾意焙茶奶酥,好濃,帶沙沙的質地‼️吐司撕開隱約見到一絲絲,證明係靚麵包😋 旁邊的brow
唯今
唯今和洋六品早午餐
焙茶奶酥醬烤多士
蘋果塔
Espresso spice cola
價錢💲: $88/ $42/ $4x/ $46
好味程度😋: 4.2/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5 (店舖比較小)
性價比🥢: 4.2/5 (cafe來說價錢很合理)
回頭率😚: 4/5

✅✅焙茶奶酥醬烤多士。多士偏薄,顯得特別脆🧐 好鍾意焙茶奶酥,好濃,帶沙沙的質地‼️吐司撕開隱約見到一絲絲,證明係靚麵包😋 旁邊的brownie口感紮實,濃郁朱古力味唔甜😆 最讚係來自台灣的百花蜜+乳酪,完全中和左乳酪的酸。百花蜜好好好香,有陣花清香的蜜糖,忍唔住係咁刮乾淨個兜兜😂

✅蘋果撻。每日的甜品都唔同,呢個蘋果塔有滿滿的蘋果肉😗 味道清甜。上面鋪滿金寶的碎碎,撻皮夠脆夠香,一啖食係個高質的甜品

✅Espresso spice cola。特別的飲品。可樂+咖啡☕️有陣陣的肉桂味,苦中帶d甜,再加香料的味道。

整體好滿意,環境舒服,遇著日光係百葉簾滲入特別有feel。室外的轉角位置亦好適合打卡。感受到店家用心做菜,而定價合理,去開元朗可以選擇呢間🥳推!