2012-05-06
去到九龍城食晚飯, 無理由唔食埋甜品先走既平時見呢間好多人等位, 今次9點幾都 無 人 等, 終於可以一試啦.我地叫左Crème Brulee 同埋apple pie,唔駛10分鐘就有得食啦, 未食只係睇外表, 就已經感受到甜品師傅的用心啦, 師傅會為每碟甜品用朱古力畫上不同的圖案, Crème Brulee 旁有小雞, apple pie 旁有大花花, 偷望隔壁台, 仲有好可愛的小狗啊! 不知道每日師傅要畫幾多幅畫呢?欣賞完外表, 就要欣賞內涵喇. Crème Brulee 的蛋真係好香好滑, 可惜上面的strawberry 太酸了, 即使連埋焦糖食都中和唔到d 酸味, 最後唯有放棄strawberry了.Apple pie一切開已經好香蘋果味, 而且夠熱, 將一些雪糕加上apple pie 上入口, 一冷一熱十分好吃,唯一美中不足係:apple pie 內的只是蘋果醬, 並無蘋果粒的, 所以入口後既感覺就只是:雪糕 酥皮 & 醬有點美中不足呢.....下次應該會試它的心太軟, 我見有好幾台人都有叫呢~~
無理由唔食埋甜品先走既
平時見呢間好多人等位,
今次9點幾都 無 人 等, 終於可以一試啦.
我地叫左Crème Brulee 同埋apple pie,
唔駛10分鐘就有得食啦, 未食只係睇外表, 就已經感受到 甜品師傅的用心啦,
師傅會為每碟甜品用朱古力畫上不同的圖案,
偷望隔壁台, 仲有好可愛的小狗啊!
不知道每日師傅要畫幾多幅畫呢?
欣賞完外表, 就要欣賞內涵喇.
Crème Brulee 的蛋真係好香好滑,
最後唯有放棄strawberry了.
Apple pie一切開已經好香蘋果味,
而且夠熱,
所以入口後既感覺就只是:雪糕 酥皮 & 醬
有點美中不足呢.....
下次應該會試它的心太軟, 我見有好幾台人都有叫呢~~