2022-02-08
一直好想去啲有omakase同散叫嘅日本餐廳 可以有多啲選擇 今次呢間以木及灰色裝修為主 好有日式格調 而餐廳只有10個座位 師傅可以顧得上各位客人😌 枱底同牆身都有掛鉤同衣架 確保客人食得舒服🥰 坐低後餐廳會提供湯 當日係北海道豆乳湯 用娃娃菜同洋蔥煲出味 好香又暖笠笠😚藤&Teng ($328)呢個set有齊前菜 壽司八貫 同甜品 又靚又豐富呀😋😍 師傅會簡單介紹 建設大家由淡味開始食 壽司分別有帶子 立魚 甜蝦 油甘魚 左口 池魚 馬糞海膽 中拖 當中有啲有加柚子皮 又香又清新🤤 刺身亦夠新鮮😋 而甜品係好可愛嘅熊仔造型夾餅配紅豆 同靚靚水信玄餅 食落好似啫喱仲有朵花係入面🌸櫻花蝦烏冬套餐($98)套餐有烏冬 炸雞 吉列蠔 同鰻魚青瓜反卷 非常豐富😧😧 烏冬好滑配有巨量櫻花蝦 而炸雞大大件 仲好juicy 吉列蠔唔腥😍 鰻魚青瓜反卷淋滿鰻魚汁 好香好滿足😋大吞拿魚腩刺身($178)大拖不嬲都比較多筋位 所以都食到有筋 但同時油脂好香 有入口即溶嘅感覺🤤🤤 三文魚腩手卷($58)炸軟殼蟹手卷($48)本身以為手卷會有手卷架 點知師傅就咁遞比我地 原來就係想我地即刻食😂 因為師傅
藤&Teng ($328)
櫻花蝦烏冬套餐($98)
大吞拿魚腩刺身($178)
三文魚腩手卷($58)
炸軟殼蟹手卷($48)
本身以為手卷會有手卷架 點知師傅就咁遞比我地 原來就係想我地即刻食😂 因為師傅即炸即包 唔想我地放到凍哂紫菜淋哂 咁我地都好合作咁即刻食啦😆 果然好脆卜卜 仲好大舊名哂足料呀😍
皇帝蟹棒壽司($12)
我每之食壽司都會叫蟹 蟹棒經過火灸好香 再加上醬汁好夾🥰