2021-03-14
同謙謙係屯門 stage E 到睇完戲,謙謙話好肚餓,但我又想去 Aeon 到買野喎, 咁一路行下行下,買左我想買的野後,比我見到誠拉麵。就排隊去食。呢到座位好寬倘舒適, 係自己去落單比錢,再自己拎餐,我同謙謙一人買左一 set 套餐,套餐都幾豐富。任選一款正拉麵配唐揚雞塊兩件或明太子手羽1隻 +鹽燒雞軟骨1串+罐裝汽水 ($98)。⚛ 黑·豚骨拉麵 ~ 謙謙選的黑蒜味很濃郁,個糖心蛋煮得流心,入口超滑雞蛋味香濃,半肥瘦叉燒面層燒得香口,入口滋味一d 都唔油膩。⚛ 赤·豚骨拉麵 ~ 我大愛赤,因為我鍾意食辣,呢到個辣只屬微辣但配搭拉麵易入口,呢到拉麵質感正宗係幼麵🥰, 木耳絲爽,我都忍唔住每一口都連湯食。⚛ 唐揚雞塊 ~ 粉醬唔厚,即炸關係,來到超氣,但我地已經忍唔住咬啖,雞肉爆出肉汁入面夠嫩滑。⚛ 鹽燒雞軟骨 ~ 簡單的雞軟骨,加上鹽和黑椒已經好美味。
⚛ 鹽燒雞軟骨 ~ 簡單的雞軟骨,加上鹽和黑椒已經好美味。