2018-07-08 58 瀏覽
女朋友難得得閒搵我食飯,就係Openrice搵左呢間係沙田圍嘅餐廳。但Openrice話係沙田站行4分鐘就到,不過我地行左十幾分鐘先到,所以係沙田圍站行去先正確!7點左右到左都不需要等位,真係好彩。咁餐牌上都有好多不同選擇,非常好。叫左泰皇單骨雞翼做小食,雞翼d肉依然整得好滑,加埋d甜酸醬,好食。食泰國野點都要叫招牌菠蘿炒飯配大頭蝦,咁佢原隻菠蘿上,加上入面係塞滿飯,所以係好大碟傢。仲有2隻大頭蝦同一串菠蘿,好抵食。隻大頭蝦都幾大隻,而且幾鮮。馬拉盞炒通菜咸咸地,好惹味。值得叫黎食。泰式慢燒牛肉沙律d牛肉都幾腍,而且少許辣,其實都幾開胃。泰國巧克力巨人非常大杯,份量十足,而且有雪糕同oreo,好豐富。至於脆爆芒果園,上面鋪滿爆谷,而芒果沙冰都幾消暑,所以我地無叫錯呢杯飲品。

咁餐牌上都有好多不同選擇,非常好。

隻大頭蝦都幾大隻,而且幾鮮。

馬拉盞炒通菜咸咸地,好惹味。值得叫黎食。

泰式慢燒牛肉沙律d牛肉都幾腍,而且少許辣,其實都幾開胃。