2019-01-14 2994 瀏覽
前排同朋友慶祝生日,想搵個優雅少少,但食物又唔會太貴嘅地方,可以兩個人傾吓計咁啱見到網上有論壇介紹過呢一間餐廳,特登打電話上嚟book咗張枱,諗住為朋友慶祝生日我哋叫咗個set dinner,首先上嘅係蘑菇忌廉湯蘑菇同埋忌廉嘅味道尚算濃郁然後就係煙三文魚特色沙律,入邊配有火腿同埋蕃茄size剛剛好蒜蓉包嘅味道都唔錯,放入口熱辣辣貼心嘅老闆驚我哋等嘅時候會有少少肚餓,特登喺鋪頭入邊嘅爆谷機整咗杯爆谷俾我哋,等我哋一邊食一邊等,夠晒窩心朋友好鍾意食鵝肝,所以我特登叫咗一個香煎鵝肝配頂級美國肉眼扒俾佢,因為佢唔識得太生嘅扒,所以叫咗七成熟,但係一啲都唔覺得太硬,反而入口彈牙仲有呢個先帶子配秘製甜醋汁,真係食過返尋味,成碟菜嘅設計都經過精心佈置最後我哋重點左個薄荷majito ,飲完之後覺得廚師簡直係一個專業嘅調酒師⋯呢間餐廳嘅廚師俾人感覺真係非常專業,而且煮嘅菜式味道一流,調既酒又非常好味,真係好推介大家去試一試
我哋叫咗個set dinner,首先上嘅係蘑菇忌廉湯
蘑菇同埋忌廉嘅味道尚算濃郁
然後就係煙三文魚特色沙律,入邊配有火腿同埋蕃茄
size剛剛好
蒜蓉包嘅味道都唔錯,放入口熱辣辣
2017-07-12
5 分鐘 (堂食)
  • 香煎鵝肝配頂級美國肉眼