2020-09-08
小妹一直係米線控,外出一定選米線,朋友住附近話一定要食依間小店,因為佢話米線出色,但小食都好食到停唔到口! 我柯打咗老醬牛肉,鹵水雞腎,菜肉餃小辣麻辣米缐,朋友叫咗韮菜餃BB辣薯粉另外,柯打咗香草雞翼3隻,蜆介鯪魚球,冬菇花膠,凍檸賓加檸樂,2個女仔食咁多,太過份!我哋嘅麻辣米線,色香味俱全,每碗都有秘製肉碎,芽菜,韭菜加腐竹,麻香嘆鼻,湯頭香濃,我哋互相交換配料一試,人手包韭菜餃不只大粒到成隻匙羹咁大隻,菜肉比例一流,但我倆更愛菜肉餃,較清甜,爽口同爆汁,一問老闆原來係用椰菜包一定要大力推介!小食更正,香草雞翼的炸漿好特別,似爆谷加雞翼,脆卜卜又好入味蜆介鯪魚球十分彈牙,濃厚的魚肉味,不似一般的只有粉味欠魚味冬菇花膠炆得好入味同冧滑,食完好似食咗好多骨膠原落肚我倆食得好飽好滿足,仲冇食完味精好口渴嘅感覺,下次要再encore
蜆介鯪魚球十分彈牙,濃厚的魚肉味,不似一般的只有粉味欠魚味
冬菇花膠炆得好入味同冧滑,食完好似食咗好多骨膠原落肚