2016-06-05 358 瀏覽
唔知係咪因為九龍城呢個地方係香港黎講比較難黎定太多美食,明星門都比較喜歡踏足此地,今日黎到九龍城食完晚飯正當周圍行諗緊食咩糖水之時,迎面就見到當紅既歌星! 我亦好唔知醜大叫左佢一聲佢好有禮貌地對我回了句Hello 相信呢個地方係多美食到不少明星都吸引到來,而今晚呢間餐廳,亦曾經有不少的明星到訪過喔 牆上貼滿老闆娘與明星的合照溫馨提示~ 大家記得此佰不同彼百啦甜品選擇極多,有中有西甚至有台!榴金歲月 ($38)用上新鮮拆既榴連肉造成雪糕球一樣,白色部分亦係用新鮮榴連肉打醬而成實在用上不少功夫,再加上小丸子、水晶珠、椰果同黑糯米,口感極為豐富,估唔到濃濃既榴連加上黑糯米係會咁夾,十分推介之作!綠茶雪糕紅豆芋圓豆腐花 ($32)此甜品又係多重口感,有軟軟既豆腐花,加上沙沙地既紅豆,再有煙韌度十足既芋圓,此店既芋圓係我香港食過既都叫數一數二,令我諗起係九份時食既感覺綠茶雪糕味道唔算太突出,如果雪糕濃味點就更完美啦鮮果拼盤(細)($33)叫呢個拼盤純粹係好想食生果,因為實在有好幾日無食過~哈哈~而家有人切晒俾你,又有幾種生果食,用呢個價錢有咁大碟都實在好唔錯,分別有西瓜、芒果、蜜瓜、蝦蜜瓜,全
我亦好唔知醜大叫左佢一聲
佢好有禮貌地對我回了句Hello

牆上貼滿老闆娘與明星的合照
溫馨提示~ 大家記得此佰不同彼百啦
甜品選擇極多,有中有西甚至有台!
榴金歲月 ($38)
綠茶雪糕紅豆芋圓豆腐花 ($32)
綠茶雪糕味道唔算太突出,如果雪糕濃味點就更完美啦
鮮果拼盤(細)($33)
叫呢個拼盤純粹係好想食生果,因為實在有好幾日無食過~哈哈~而家有人切晒俾你,又有幾種生果食,用呢個價錢有咁大碟都實在好唔錯,分別有西瓜、芒果、蜜瓜、蝦蜜瓜,全部生果都好甜

下次會再黎試下佢地其他既甜品
2016-06-03
$52 (宵夜)
  • 榴金歲月