2017-10-09
其實已經不是第一次來到元朗有得餃,本人其實是本鋪的fans , 來到附近有空的話一定會來品嚐。我最喜歡佢哋新鮮包的餃子,皮薄餡靚! 尤其鍾意是栗米餃,更是品質保證,至於時令的西洋菜餃更是至愛,奈何老闆比較堅持,不到適合季節就不賣,確保品質!今次來食野點了3 樣野,油渣麵,醉豬手,粟米餃(不過由於趕住食既關係,唔記得左影相,有機會再介紹)如果您喜歡食油渣麵,應該都知道唔會有好多地方有得食,佢哋既麵條係自家做,新鮮又好咬口,油渣老闆也說是自炸的! 不過炸出來也沒有太黑,也選用肥豬肉,沒有其他雜肥膏,喜歡食油渣麵既朋友不妨一試!另外醉豬手用嚟送野飲(e. g. 汽水,啤酒) 是一流的,如果唔鍾意食豬手,不妨試試醉雞翼,也是非常不錯!酒香適中,不喜歡飲酒的朋友相信也會追住食!
我最喜歡佢哋新鮮包的餃子,皮薄餡靚!