2018-08-22
桃子Cafe ! 收埋左係女人街入面既一間小CAFE,同一般既CAFE最大既分別,我就覺得佢係真係用心經營的,食物絕對唔馬虎,係老闆於酒店餐飲出身既歷練下,所以呢間野既食物質素一定唔差 ! 不妨一試架 ~LUNCH都幾抵食架,價錢合理,選擇又多,都一定會有一款你係會揀得到既 ; 所以當日我地大約下午2點左右,下午茶既時間,都有唔少係附近返工既打工仔黎呢度食LUNCH / TEA架 ~先黎既有飲品,我同友人就分別叫左左邊既 薄荷青檸梳打,同埋加邊既 柚子蜜青檸梳打 ; 呢兩杯都係屬於特飲黎,不過因為我地叫左2個LUNCH SET,所以每杯 +$16 就可以有得飲了 ~ 兩杯幾味道都好唔錯,唔會太甜,梳打亦都岩曬宜家咁熱既天氣飲,飲落都幾舒服上主菜前,先有小食,呢個係蜜糖香草炸雞翼(4隻) $38。都幾抵食,價錢唔算貴,不過味道都幾唔錯,岩曬同朋有share呢個雞翼食落好有口感,都建議趁熱食,因為佢既外層極脆皮,有種黏黏地既口感,蜜糖質感都幾強勁,係比較少見的👍🏿屬於午餐之一,呢個係日式咖哩雞肉配白飯 $46,份量都幾多,賣相都幾吸引當然如果叫埋有蛋包住既果一款,就更加吸引了!不過可惜朋友
當然如果叫埋有蛋包住既果一款,就更加吸引了!不過可惜朋友唔食蛋包。。。都唔緊要啦哈哈 ; 近鏡可見,雞肉都幾大件,另有其他配菜,例如薯仔,翠肉瓜,同紅蘿蔔等
就算食到無曬d汁都唔緊要,因為件雞肉真係做得嫩,唔會太乾身,食落好舒服,連埋d飯一齊食,整體味道真係唔錯
和風海鮮卡邦尼意粉 $62,只係見個賣相都多吸引,彩色豐富啦 ; 同樣地佢唔係一個乾身既意粉,所以有大量卡邦尼白汁伴住,食落又係好舒服
除左有一個好香濃既卡邦尼白汁之外,佢重有好多海鮮包含係入面,例如蟹柳,小蝦,同煙肉等等,所以食落都好有口感
d海鮮雖然唔係大件,不過就好似有種食極都食唔完禁,真係幾抵食,製作一d都唔馬虎架
今個lunch我同朋友都食得好開心,因為d野食真係唔差,就算坐耐左少少,職員都係無趕你走,因為始終佢既店唔大,所以小店更加需要支持喔!