🔹 𝐀𝐦𝐢𝐜𝐢 🔹餐廳位於樓上地方cozy夠privacy,餐廳食材處理認真。不同時期都有時令set,今次第一次就試試長有既龍蝦餐☺️ 餐前先送上暖笠笠既餐包,好軟熟😋💙 藍水晶蝦薄片藍水晶蝦需要好多事前功夫,先將藍水晶蝦入袋,再用手拍,雪藏定型。上面有咸咸地既魚籽、飛魚籽同甜甜地既白酒啫喱點綴,幾種味道互相中和。💛 鰻魚鵝肝凍批最頂層有鰻魚汁啫喱,鰻魚同鵝肝一層層間住,有層次既口感。鵝肝好香,用左白蘭地處理,一啲都唔膩唔腥,平時唔食鵝肝既我都覺得唔錯。鰻魚厚身爽口。🦞 龍蝦濃湯師傅手打蝦丸,好濃龍蝦味。🍅 傳統俄羅斯雜菜湯正宗羅宋湯,紅菜頭加sour cream。🐟 烤龍蝦拼比目魚🐄 烤龍蝦拼美國頂級西冷兩個主菜都用左本地龍蝦,好香牛油味,龍蝦肉肥美彈牙,確實同一般出面食既多肉。比目魚剪得好香,皮脆肉嫩,不會出太多水。西冷煎得岩岩好👍🏻 伴碟有由Risotto 煎成飯餅,好特別。🍎 焗蘋果杏仁芝士撻配雲呢拿雪糕蘋果好爽,配有提子乾。佢既酥皮tart 係亮點,好鬆脆,餐廳用心處理,令蘋果酥皮湯上菜是不會吸入太多蘋果汁。
🔹 𝐀𝐦𝐢𝐜𝐢 🔹

💙 藍水晶蝦薄片

💛 鰻魚鵝肝凍批

🦞 龍蝦濃湯
師傅手打蝦丸,好濃龍蝦味。

🍅 傳統俄羅斯雜菜湯
正宗羅宋湯,紅菜頭加sour cream。

🐟 烤龍蝦拼比目魚
🐄 烤龍蝦拼美國頂級西冷