2016-04-28 291 瀏覽
今日係Blue Monday,真係好想繼續放假呀!雖然工作過後好累,但約左一班好姊妹出黎聚舊,心情特別興奮呀!我就搵左一個中間點,聽講係旺角黑布街附近有好多款唔同類型既中西日美食,咁我就決定揀間日本餐廳試下,黎到呢間月禾居手打烏冬,雖然舖仔細細,但係一行入去已經有一種小日本既感覺。坐低之後望下個餐牌,價錢一啲都唔貴,實在係一大驚喜!急不及待要打開個餐牌欣賞下入面嘅美食,嘩睇見到都流哂口水呀,我地最尾決定一人叫一個烏冬再加適量嘅小食,實行要填滿我地空虛嘅心靈,好快第一碗蕃茄湯底嘅什錦鍋仔烏冬已經出爐喇,真係同餐牌入面嘅圖片係一模一樣架!急不及待要起筷喇!蕃茄湯底嘅味道非常濃郁,簡直可以刺激到我嘅味蕾呀!而且配料又豐富;朋友叫左一碗豬骨湯海鮮烏冬, 足料,豬骨湯味道夠濃!絕對得上係人間極品,令我彷如置身係日本一樣。再來一客三交魚刺身,厚切既三文魚咬落去既時候實在係太有口感喇,而且肉質結實又有彈性,口感極好而且有好香嘅魚鮮味!當然唔少得嘅係胡麻豆腐沙律,清新滋味!享用完呢間小日本餐廳之後,我覺得我已經唔駛去日本搵食喇!我相信好多人都知道日本人對食好有要求,正如呢間餐廳一樣,只係會提供高質素既

當然唔少得嘅係胡麻豆腐沙律,清新滋味!
享用完呢間小日本餐廳之後,我覺得我已經唔駛去日本搵食喇!我相信好多人都知道日本人對食好有要求,正如呢間餐廳一樣,只係會提供高質素既食物俾顧客,所以我下次一定會再黎,仲要介紹朋友一齊黎食添!同好姊妹哄笑一番過後,我地嘅胃已經被填得滿滿喇!
2016-04-18
  • 什錦鍋仔烏冬