周不時係尖沙咀經過Enzo都好爆場,今晚同朋友試下食呢間。佢係日式居酒屋黎,入去已經感覺好有氣氛。一邊音樂主題重啲,幾寬敞;一邊BAR台,居酒屋Feel啲,成個Vibe截然不同。我地揀左居酒屋果啲。呢度賣好多本地手工啤酒,而店員都好有耐性推介😀自家製日式炸雞($88)日式炸雞炸得好Juicy, 超級脆皮,雞肉好滑溜。醮埋他他醬更有風味,份量都ok, 送酒一流👍🏻自選燒鳥串燒 ($108)可以Meumnu試上任選三款雞串燒。我地叫左2個月見免治雞肉棒,完全唔後悔。蛋味超香濃,雞肉口感都好好。每人獨霸成隻蛋,超正😋另一款就嗌左三角雞軟骨串。以七味粉調味,入含軟骨,幾有嚼口,口感唔錯😇蟹籽蟹柳玉子燒76🤩蟹籽份量簡直係多到滿溢!玉子好香甜、紥實,唔會好膩。仲有好多蟹柳鋪面😛好滿足呢度嘅王牌:火炙明太子山藥煎($98)層次非常豐富,真心大推😍!山藥香濃醬料,咬落好爽口,又帶點潺滑質感,而且一啲都唔重草青味。鋪面的明太子切成一粒粒比較實淨的,加入炙燒過嘅蛋黃醬香,形成雙重口感😳當明太子喺口腔爆開時,淮山味慢慢滲出嚟。令人好驚艷,impressive🤩!明太子蟹籽蝦冷烏冬118烏冬質地拿捏得非常好

自家製日式炸雞($88)

自選燒鳥串燒 ($108)

蟹籽蟹柳玉子燒76

呢度嘅王牌:火炙明太子山藥煎($98)

明太子蟹籽蝦冷烏冬118
烏冬質地拿捏得非常好🤭,夠凍,幼身,掛汁,同時做到爽彈效果。幾款明太子料理都可以做到唔同感覺,好得😌

最後朋友想飲甜甜地嘅啤酒,店員推介咗呢款 Dettmann pan Apple($60)
聞落好香菠蘿味,飲落係淡淡嘅蜜香。甜感重嘅,易入口
非常高質的日式居酒屋,明佢點解咁多人黎😎我都會再嚟~
2024-07-09
$301.5 (晚餐)
  • 火炙明太子山藥煎
  • 自家製日式炸雞