2024-06-16
阿女近排好喜歡食韓國菜,今日又話要去紅磡食,都市樂小店經營,由韓國人朴媽媽主理,從家常小菜到fusion菜式,每一道都用心製作,充滿了滿滿的韓國風情。所有食品都係即叫即做,等候期間送上多款韓式前菜,有辣有唔辣,食住等又可以開下胃先。韓式香炸雞球:剛剛炸好,熱辣辣外面甘香鬆脆,肉質鮮嫩味美,點些沙律醬味道更佳。香蔥煎餅:新鮮煎起香脆可口,香蔥味更豐厚濃郁,配搭特別調製嘅醬汁更惹味。泡菜部隊湯麵:顏色鮮紅、香氣濃郁,辛辣度較一般辣椒粉溫和,加入午餐肉、泡菜、年糕、魚糕同香腸等豐富材料,麵條爽口,有韓式道地風味。豬骨濃湯麵(不辣):奶白色的湯頭用豬骨熬成濃湯,味道濃郁鮮甜,再放入豬肉同蔬菜等配料,麵條軟硬適中,條條分明,掛湯且又滑又彈牙。可樂最後送咗兩條香炸沙甸魚比我哋試吓,炸得香脆可口,加咗啲醬汁辣辣哋好惹味!
可樂