2019-09-01 667 瀏覽
平時冇咩機會去將軍澳,難得過來一次原來已經咁大變化多左好多餐廳🍽回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑環境:🌕🌕🌕🌗🌑服務:🌕🌕🌕🌗🌑份量:🌕🌕🌕🌗🌑味道:🌕🌕🌕🌑🌑價錢:HKD210/Pal◆Summary◇將軍澳中心隱蔽嘅Cafe,面積幾大,壞境設計好日系簡約風🐾餐單選擇都唔少,主打各種牛肉料理,價錢算幾平,質素都有翻咁上下⬆️款款食物都好足料唔馬虎,食得出好用心製作👨🏻‍🍳除左食物,奶昔都好打得,味道好天然🌱又喺整體性價比幾高嘅餐廳,好適合閨蜜傾計撐檯腳💕———————————————————◆黑松露Nachos ◇ 🆓每檯客人都有嘅一竹籃的Nachos (個名我亂改嘅我覺得似😅),估唔到有驚喜‼️酥脆到入口即化,帶淡淡的黑松露味,又唔會油淋淋💯◆牛頭包牛尾 ◇HKD68😋牛尾淋上湯汁,牛角包伴碟🥐牛角包唔會被湯汁浸腍,略略點上牛尾湯,既有牛味又保持乾爽🤓牛尾燉得入味軟爛,極易離骨,真心推介❣️◆泰式海鮮藜麥沙律 ◇HKD98🙂藜麥份量好少,但係海鮮份量多到誇張,帶子好大粒而且煎得好靚,外表金黃入面仲喺半生熟,仍然極為爽口,如果加d黑椒就冇得彈🙌🏻不過個泰式風味就比較

回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑

牛頭包牛尾

◆牛頭包牛尾 ◇HKD68😋

泰式海鮮沙律

◆泰式海鮮藜麥沙律 ◇HKD98🙂
藜麥份量好少,但係海鮮份量多到誇張,帶子好大粒而且煎得好靚,外表金黃入面仲喺半生熟,仍然極為爽口,如果加d黑椒就冇得彈🙌🏻不過個泰式風味就比較似薑蔥醬油味,中唔中意就睇你個人口味啦

南瓜蘆筍意大利飯

◆南瓜蘆筍意大利飯 ◇HKD88🙂
南瓜同蘆筍清甜,飯粒又煮得有嚼勁,洋蔥仲有少少爽脆甘甜,所以食落冇一般嘅Risotto咁滯💦建議飯可以熱少少,融埋面頭嘅芝士就好啦🧀

◆安格斯牛扒三文治 ◇HKD128😋
暫時太窮食唔起Wagyumafia,試下呢度嘅牛扒三文治過下癮都好。多士烤得香脆,千島醬同吉列牛好夾。採用最瘦嫩的牛柳滾上薄薄一層炸粉炸至五成熟,容易咬又冇咩筋✅肉味就唔濃,千島醬味道反而比較搶鏡。
雜錦莓莓搖擺

◆雜錦莓莓搖擺 ◇HKD45😍
必試‼️雜莓Yogurt Shake,好濃稠又夠酸,成杯維他命C🍓
香料牛油果蘋果奶昔

◆牛油果香蕉蘋果奶昔 ◇HKD38😋
香蕉味最突出,打得亦幾滑,牛油果同蘋果可以再重手d

黑松露Nachos
牛頭包牛尾