2023-07-25
九龍塘又一城商場裏面大部份都係一啲比較貴嘅牌子野🥲 老老實實 大部份都係小編負擔唔起嘅😹 通常去都係為咗冇地方去就去涼下冷氣 或者去Apple整電話 通常行完之後都會落下面Taste行下🤣 裏面竟然有一間 @milkshak ‼️ 可以買杯飲住走 非常正🙈🐷珍珠鮮奶茶 烏龍 少甜 👅8/10 $32呢杯珍珠鮮奶茶嘅茶底好香🙈 奶茶口感亦都唔錯 算係幾滑🙈 佢哋所選用嘅珍珠 唔似平時黑色一粒粒嘅嗰隻 所以亦都係冇黑糖嘅味道 如果可以加啲黑糖嘅味道 相信會令到味道更勝一籌 不過佢就咁本身已經唔錯🫶🏻🐷手感芋圓芋泥鮮奶 少冰👅8.5/10 $41呢杯係我飲過最好嘅芋泥鮮奶 因為裏面唔係淨係一粒粒鞋霎霎嘅芋頭😹 而係打好咗嘅芋泥🫶🏻 當然啦裏面都有少少嘅芋頭粒 不過唔影響 反而令口感更加正🤤🤤 而且仲有啲小芋圓 令到口感更加正🫶🏻 平時飲芋泥鮮奶都想有多少少 豐富少少🤏🏻 嘅口感 不過如果搭配嗰啲乜珍珠 又未必間間手搖飲品店嘅芋泥 同埋黑糖珍珠味道夾得來 用芋圓味道好夾 口感又更加豐富 🫶🏻🫶🏻 鮮奶嘅味道亦都唔錯 飲得出啲奶味 不過大部份嘅奶味都比芋圓芋泥cover咗🤣雖然甜到已經被固定咗 小
🐷珍珠鮮奶茶 烏龍 少甜 👅8/10 $32
🐷手感芋圓芋泥鮮奶 少冰👅8.5/10 $41
雖然甜到已經被固定咗 小編開頭都驚會好甜 不過冇諗過佢都OK 小編覺得唔錯 唔會過分🙈
@milksha 出品嘅手搖飲品 裏面嘅配料全部都係佢哋自己煮出嚟 而唔係用一啲現成嘅就咁加落去🙈 堅持用心製作 值得支持🫶🏻🫶🏻