2017-03-19 234 瀏覽
之前同朋友講起火鍋嘅話題,佢介紹左我呢間位於上環嘅煮道,今晚我就黎一試究竟。唔熟港島嘅我,搵路方面遇到小小困難,原來佢係位於電腦城嘅樓上,唔留意嘅話真係好容易Miss左架!估唔到店面地方咁大,裝修得好靚,我哋靠落地玻璃坐,氣氛一流。呢度最好嘅係可以先揀火鍋嘅配料,再自選湯底,配搭非常自由,可以迎合唔同人嘅口味。「星級精選鍋」$98(湯底:煮道四川麻辣湯)如果冇特別要求,湯底嘅辣度會係中辣,食開辣野嘅我就覺得中辣真係濕濕碎,但味道真係正宗嘅四川口味,值得一讚!我哋選配左美國極黑毛豬肉,肉質有彈性,容易咬斷,用料上乘,果然有別一般。丸類方面,選用左振興嘅出品,全部都有餡料,口味獨特,甚少在外面食到。食嘅時候要份外小心,因為好易燙到嘴。「日式壽喜燒」$98 (自選湯底:健康番茄湯) 番茄湯底酸酸甜甜,開胃又醒神。呢度嘅牛肉係採用經過檢定嘅安格斯牛肉(Certified Angus Beef),大理石紋脂肪均勻分布,肉質嫩滑,果然有水準。其他配料包括外國走地雞有機雞蛋、雲南潤肺雲耳、振興福寶、日本竹輪、鮮冬菇、黃金龍蝦丸,以及烏冬,非常豐富。飲品方面我地點左珍珠奶茶,最後飽到不得了呢!呢餐真係

「星級精選鍋」$98(湯底:煮道四川麻辣湯)

「日式壽喜燒」$98 (自選湯底:健康番茄湯)
番茄湯底酸酸甜甜,開胃又醒神。

飲品方面我地點左珍珠奶茶,最後飽到不得了呢!
呢餐真係好滿意,無論環境、衛生、服務定食物,全都係水準以上, 火鍋愛好者必試!
2017-03-17
  • 星級精選鍋