2021-10-09
同朋友gathering, 食完正餐當然要去食甜品, 經過見有新開甜品店, 而且新張期間全店9折, 絕對係無可抗拒!餐廳內以淺色tone做主色, 很有小清新感覺, 亦係值得打卡嘅甜品店。見到menu上有每日限定款, 仲有精選十款甜品, 每款有參考照片, 清晰又吸引。我地叫咗三款甜品share, 榴槤控嘅我一見到有榴槤系列, 係一定唔會放過, 【榴槤爽冰】HK$59令人一試愛上! 每啖都充滿榴槤嘅香甜, 質地有如雪糕般, 入口即溶, 面層仲有榴槤蓉, 令整體榴槤味更加突出; 透明粒粒很爽脆, 層次同味道同樣一流! 值得推介!【榴槤湯丸】HK$36軟糯湯丸皮入面為流心榴槤餡, 榴槤濃度比爽冰淡少少, 糖水清甜, 加咗少少桂花, 多一點清新。【杏仁茶墩蛋白】HK$55店員推介, 標榜新鮮即磨, 陣陣杏仁香, 極為香滑, 底層為入口即化又滑嘅蛋白, 簡直perfect match!
我地叫咗三款甜品share,
榴槤控嘅我一見到有榴槤系列, 係一定唔會放過,
【榴槤爽冰】HK$59
【榴槤湯丸】HK$36