2019-12-07
朋友在新蒲崗返工,所以今晚諗住去呢頭食。原來新蒲崗有好多餐廳,而大家今晚都想食西餐,就決入去呢間有情調嘅西餐廳啦❤️餐碟好靚,有一隻牛嘅圖案,應該出名食牛,可惜我朋友唔食牛,無緣一試了。餐牌有套餐、snacks、salad...等,好多都好吸引。而最令我朋友雙眼發光就喺見到特別口味嘅手工啤,必叫😆瓊椰白啤 $68成個setting 都好靚,酒樽、酒杯、杯墊都喺同一系列。味道偏啖易入口,聞到一點椰香味,好特別!牛油果雞肉墨西哥餡餅 $88餡餅裡面夾左牛油果及雞肉,令口感更豐富,餡餅皮脆又熱辣辣,好香口。附上3 種醬汁:藍芝士醬、牛油果醬、芒果沙沙醬。全部都喺我鐘意嘅味道😋 牛油果味淡淡的好清新。芒果沙沙醬裡面有粒粒芒果肉,酸酸甜甜好開胃。藍芝士醬令我喜出望外,超濃嘅芝士香味,仲食到一粒粒芝士,超好味,最後我食曬d 餡餅,都淨食曬個芝士醬,真係不能浪費😂慢煮法式豬鞍扒 $188 , 另加 $50 轉晚餐有:沙律、餐湯、餐飲最鐘意配菜簡單冇花巧有:西蘭花、粟米、薯溶,食到蔬菜原有味道。豬鞍扒好厚實有咬口,啖啖肉🤤 而且有 3 種食法:黑椒粗鹽、芥辣醬、BBQ 汁,令到每一口豬肉都有不同味道層次
瓊椰白啤 $68
牛油果雞肉墨西哥餡餅 $88
最鐘意配菜簡單冇花巧有:西蘭花、粟米、薯溶,食到蔬菜原有味道。豬鞍扒好厚實有咬口,啖啖肉🤤 而且有 3 種食法:黑椒粗鹽、芥辣醬、BBQ 汁,令到每一口豬肉都有不同味道層次,正!
跟餐-沙律
好大塊煙三文魚,啖啖肉。車厘茄好甜呀,而且沙律菜都好新鮮呢!
跟餐-雜菜湯
自家製麵包好軟熟,點湯黎食好夾。雜菜湯味道好濃,甜酸度啱啱好,裡面嘅雜菜切到粒粒size 都差唔多,美觀及易咀嚼,好好飲呀😍
跟餐-蜜桃柚子沙冰,特飲另加$20
勁大杯🙈 蜜桃同柚子味好夾,一路飲同時食到柚子皮,又唔會好甜。
好滿足嘅一餐,侍應又好nice, 而且食物用心製作,每一樣包括醬汁,都感受到廚師對食物嘅高要求,作為食客嘅我完全感受到🥰 下次黎試下牛扒先,一定好好味😋😋