2017-10-09 67 瀏覽
同朋友係附近行下談心,見差唔多食飯,經過M3 italian,之前係大圍食過,未食過沙田圍呢間,就入去試下。一入到去,店員非常有禮貌,立刻比左兩杯水我地。店入面的環境非常唔錯,好有格調,氣氛好好,好適合情侶,三五好友去。我地嗌左個意式香草醬海鮮薄批同北海道帶子鰻魚忌廉汁意大利粉。不得不讚,嗌完野食後,店員好快就比左餐包我地,同埋不停加水,態度非常好。我個人非常中意個意式香草醬海鮮薄批。雖然我平時就對薄批興趣唔大,因為我唔太中意薄批太脆,但食左呢個薄批後,就覺得原來薄批都唔錯。首先,佢賣相好吸引,亦都好香。食落去外脆內軟,口感十足。佢d料好足,d魷魚都好大舊,仲有d小帶子同埋蝦,配搭香濃芝士味加香草醬,味道香口濃郁,非常唔錯。而個北海道帶子鰻魚忌廉汁意大利粉好特別,佢個汁食落甜甜地,有別於一般意粉,我中意佢個醬個濃度啱啱好,d意粉的軟硬度都啱啱好,每一條意粉都有濃濃的醬,睇得岀有用心製作。佢d帶子真係好大粒,而且佢係有煎過,係香口d,帶子亦新鮮,加上其他蕃茄,魷魚,蜆等等的配料,味道同視覺上都令我覺得非常好。下次應該會再光臨,因為真係好唔錯,亦都值呢個價。

下次應該會再光臨,因為真係好唔錯,亦都值呢個價。