個幾月前睇雜誌介紹左間人氣拉麵, 星期五晚就同老公兩個人去覓食下拍下拖. 行左一段時間先搵到, 原來都唔係好近地鐵, 出左地鐵後要行5分鐘左右.  餐廳環境好有日本的家庭小店Feel, 仲要有真日本人serve 你, 勁有禮貌好有親切感呀! 經過好有禮貌的日本店員介紹後, 我同老公都叫左唔小野食啦. 先黎既就係我地叫既2個前菜,辛青瓜同埋薯仔沙律. 呢兩個既味道都好有家既感覺, 特別係個青瓜酸酸辣辣咁真係好開胃. 呢個係重量級咖哩拉麵加牛肉, 好足料呀!! 同出面個D拉麵既份量差好遠呀! 牛肉唔會老, 薄薄地一片片沾埋咖哩汁非常野味, 豚肉又唔會肥仲有好多木耳絲. 湯底好香濃仲要杰杰地仲可以掛晒麵, 拉麵口感同平時食到既唔一樣非常爽口彈牙! 另外呢個都係重份量係辛赤肉拉麵, 有一球辣的豬肉碎再加上香濃的豬骨湯, 杰杰的湯底掛在拉麵上再有小小辣豬肉碎一齊食, 真係咁大碗都唔係好夠喉. 由於呢兩碗拉麵都冇最major必定要有的溏心蛋, 所以我地都加左每人半隻, OMG... 真係好好好好好味呀啖啖肉冇骨的炸雞連皮炸到非常香脆, 唔加佢俾既沙律醬已經好夠味! 咬落除左香脆之外仲好滑又有汁,
啖啖肉冇骨的炸雞連皮炸到非常香脆, 唔加佢俾既沙律醬已經好夠味! 咬落除左香脆之外仲好滑又有汁, 連皮食都唔會好油同肥. 醃左再炸的雞真係好好味.
我地真係傻左, 因為成餐都實在太滿意啦. 我地見到隔離位的人食緊個好似好正的牛肉飯我地都忍唔住叫左個黎share, 明明已經飽到上心口都要叫. 不過真係冇叫錯, 唔叫就真係錯啦! 一個小小既牛肉山下面全部都係粒粒精盈圓潤的珍珠米, 咬咬都好有飯香仲有牛肉汁同埋好多洋蔥,真係好完美好好味.

日本人上賓式招待, 食物質素同個價錢跟本成唔到正比!!! 食物好味服務太好仲要平民價就算行多5分鐘我都會再黎呀!!
2018-03-09
  • 牛肉飯